"S'està fent campanya política a costa dels carrils bici"

Fernando Mafe (València en Bici): “El que ha de fer María José Català a conéixer València”

Guardar

carril-bici- Burjassot
carril-bici- Burjassot

L'associació 'València en Bici' no ho pot dir més clar: "Els únics carrils bici que cal replantejar són els realitzats en passades legislatures, que estan mal dissenyats, i que donen voltes i voltes penalitzant, contra tota lògica, un mitjà actiu de desplaçar-se que requereix un esforç físic". Amb aquestes paraules, i a través d'un comunicat, expressaven la seua defensa als carrils bici com a resposta a les declaracions de representants del PP, Ciutadans i PSOE en les quals no solament es posava en dubte la idoneïtat d'aquests carrils en determinats punts, sinó que també s'instava a replantejar-se la seua possible eliminació.

Concretament, s'ha fet referència als carrils bici de les avingudes Regne de València i Burjassot, així com al del carrer Alacant. Uns carrils bici que formaven part del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), aprovat en 2013, i que, sorprenentment, van ser recolzats pel Partit Popular.

"Aquests carrils bici formen part del Pla de Mobilitat de 2013 del qual va ser precursor el PP"

València Extra ha parlat amb Fernando Mafe, membre de 'València en Bici', que ha sigut contundent en afirmar que "s'està fent campanya política a costa dels carrils bici que, a més, formen part del Pla de Mobilitat de 2013 del qual va ser precursor el PP". "Gran part d'eixos carrils bici que volen llevar estan subvencionats per fons europeus per a dur a terme polítiques de mobilitat sostenible. Ara, estan fent ús de la demagògia contradient un mandat d'Europa que dóna suport a aquest tipus de polítiques. Els carrils bici no són un capritx de Grezzi, sinó que es tracta d'una qüestió de llei".

Així mateix, ha sigut taxatiu en afirmar que "els carrils bici no generen molèsties com estan dient. No s'ha llevat espai al vehicle, sinó que s'ha eliminat l'aparcament en doble fila. Simplement, s'ha repartit l'espai. La promoció de la bicicleta ha d'estar per damunt de qualsevol debat polític, igual que ocorre a Europa. No obstant això, ho estan usant com a arma llancívola per a anar en contra del regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi i de l'Alcalde de València, Joan Ribó perquè, és necessari recordar, que abans també es feien carrils bici".

Per aquest motiu, Fernando Mafe no ha dubtat a expressar que "posarem en marxa al nostre departament jurídic per a elevar una demanda per prevaricació si ells s'atreveixen a eliminar carrils bici. Europa està destinant uns fons per a la seua construcció, i no és legal que decidisquen llevar-los sense més".

Quant a la proposta de la candidata a l'Alcaldia pel Partit Popular, María José Català, de convertir el carrer Colón en un ciclocarrer. Mafe assegura que "és inviable. Per eixe carrer passen una mitjana de 20.000 cotxes diaris enfront dels 40.000 vianants i els 4.000 ciclistes. L'idoni seria tancar-la al trànsit rodat, deixant pas, per descomptat, al transport públic, als taxis i als vehicles que disposen de garatge". "El que ha de fer María José Català és llegir-se el Pla de Mobilitat com vam fer nosaltres, perquè fins i tot arribar, a participar en la seua elaboració, per a després prendre decisions. Està molt bé això d'empadronar-se d'un dia per a un altre a València per a ser alcaldessa, però primer ha de conéixer la ciutat perquè València no és Torrent. València té problemes que afecten quasi un milió d'habitants", ha conclòs Fernando Mafe de l'Associació València amb bici.

Destacats