Compte enrere per a arrancar les obres de rehabilitació del Mercat del Grau

Aquest dissabte s’ha organitzat una festa de comiat en el Mercat del Grau amb paella gratis i activitats

Guardar

rehabilitacion-mercado-grau
rehabilitacion-mercado-grau

Així serà el nou Mercat del Grau

Les obres del Mercat del Grau estan a punt de començar. Uns mesos en els quals els llocs que encara romanen oberts es ressituaran en altres mercats municipals fins que puguen tornar a un renovat mercat que, a més, contribuirà a la revitalització del barri. D'aquesta manera, i a manera de comiat, la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de València, encapçalada per Carlos Galiana, ha organitzat una gran festa per a aquest dissabte, 24 de novembre.

Així, no solament es projectarà el documental sobre el Mercat del Grau, el més antic de la ciutat, realitzat per Marc Guardiola, sinó que s'oferirà paella gratis per a 700 persones, així com diferents activitats per a tota la família. Una original manera d'acomiadar-se d'unes instal·lacions que, durant anys, han albergat l'essència tan característica dels mercats.

Amb un pressupost de 2.400.000 euros, el Mercat del Grau se sotmetrà a una intervenció integral que consistirà en la demolició, rehabilitació i integració de jardineria per a tornar a convertir-se en el mercat més modern de la ciutat, com el va ser en el moment de la seua inauguració. Un projecte pensat per a obrir el mercat a la ciutadania, i convertir-ho en un espai que combine els usos propis d'un mercat i els d'un punt de trobada veïnal, que comença el compte enrere per a fer-se realitat.

Com explicava l'arquitecte José María Tomás Llavador, responsable del projecte de rehabilitació, a València Extra, "es mantindrà l'arquitectura original, però incorporarà nous elements, com a zones verdes, xicotets jardins interiors, una façana de vidre perquè els espais del mercat es puguen veure des de fora, i una sala polivalent per a l'ús i gaudi dels veïns del barri".

Mercado Grao

 

Així mateix, una de les grans novetats del renovat mercat és que les parades es reduiran de 24 a 19 per a garantir més espai d'emmagatzematge, i dotar-li d'una major amplitud. A més, de les 19 parades, que disposaran d'un horari comercial de matins i vesprades per a captar nous públics, la número 18 i 19 estaran buides per a destinar-les a la Tira de Comptar, així com a l'organització de diferents esdeveniments.

Però la rehabilitació del Mercat del Grau també afavorirà la reurbanització de l'entorn, que registrarà importants canvis, com la conversió en zona per als vianants del carrer Plaça del Mercat Nou que comptarà amb nou arbrat. Sens dubte, un projecte ambiciós que recuperarà l'aspecte modern del mercat, però sense deixar a un costat l'essència i història de l'espai. Un renovat mercat municipal que complirà amb el seu objectiu de revitalitzar el barri, però en el qual els productes de proximitat i la seua gent seguiran sent els principals protagonistes.

 

obras_grau

Destacats