Així serà el nou Mercat del Grau

Guardar

grao8
grao8

Aquest matí, el Regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat el projecte de rehabilitació del Mercat del Grau. Un projecte que compta amb un pressupost de 2.400.000 euros, i que consistirà en la demolició, rehabilitació integral i la integració de jardineria en un dels mercats més rellevants de la ciutat de València. Una rehabilitació que, en paraules de Galiana, 'convertirà en una realitat el mercat que desitgem'.

En total, el nou Mercat del Grau no solament canviarà la façana actual per una àmplia vidriera, que envoltarà tot l'espai, sinó que s'han reduït de 24 a 19 les parades del mercat per a garantir més espai d'emmagatzematge i dotar-li d'una major amplitud. Així mateix, de les 19 parades, que conformaran el mercat, la número 18 i 19 estaran buides per a destinar-les a la tira d'explicar, així com a l'organització dels diferents esdeveniments que es realitzen en aquest espai.

Un altre dels punts forts del nou Mercat del Grau serà la integració d'espais de socialització. En aquest sentit, es crearà una sala polivalent de 223 metres quadrats perquè associacions, confraries o veïns, en general, puguen sol·licitar-la per a reunir-se o organitzar diferents activitats culturals. Aquesta sala polivalent se situarà en el centre del mercat perquè, una vegada finalitze l'horari de mercat, puga seguir utilitzant-se pels ciutadans.

I en la mateixa línia d'aconseguir que aquest mercat emblemàtic de València es convertisca en un espai de referència, en l'exterior, concretament en el carrer Crist del Grau, a més d'incorporar zones de jardineria, es convertirà en zona de vianants el carrer, i obrirà una nova cafeteria, amb l'objectiu de convertir aquest espai en la futura Plaça del Grau.

De moment, es començarà amb la demolició d'aquest espai, deixant tan sols les columnes, que serà l'única cosa que es mantindrà. En aqueix mateix període de temps, des de la Regidoria es realitzarà tant un estudi comercial per a determinar i distribuir els mòduls comercials, com l'elaboració d'un reglament de sol·licitud de la sala polivalent, que s'abordarà amb els veïns per a arribar a un acord.

Finalment, una altra de les grans novetats del futur Mercat del Gau és que disposarà d'un horari comercial de matins i vesprades per a 'obrir aquest mercat a un nou públic i, per tant, donar a conéixer millor els nostres productes'. En aquest sentit, Galiana també ha expressat el seu desig que 'el mercat extraordinari del Grau s'integre dins del mercat perquè puga exercir allí la venda'.

Quant als terminis d'actuació, Galiana ha explicat que 'esperem que es puga traure a concurs, de seguida, i licitar l'obra'. Després de l'adjudicació, començarà la rehabilitació integral dels 2.300 metres del Mercat de Grau, que duraran 16 mesos.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Destacats