L'amplicació del Parc de Benicalap, més prop de ser una realitat

La regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ja ha obert el termini de presentació d'ofertes que finalitzarà el pròxim 18 de novembre

Guardar

Recreació digital del futur parc de Benicalap
Recreació digital del futur parc de Benicalap

El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, que està encapçalat per la vicealcaldesa Sandra Gómez, ja ha tret a licitació la redacció del projecte d'ampliació del Parc de Benicalap. En concret, es tracta de la redacció del projecte que correspon a la primera de les tres fases de creació d'aquesta zona verda en Benicalap.

D'aquesta manera, l'Ajuntament ja ha obert el termini perquè les empreses presenten els seus projectes amb les idees per a l'ampliació del parc en Benicalap. Tal com s'ha assenyalat des d'Urbanisme, per a la redacció, es planteja un equip multidisciplinari que integre perfils d'especialistes d'arqueologia, verd urbà i paisatge, i recursos hídrics agraris i sistemes de regadiu, entre uns altres. I el termini de presentació d'ofertes finalitzarà el pròxim 28 de novembre.

Així, aquesta primera fase del projecte del Parc de Benicalap inclourà un àmbit total d'actuació de 38.000 metres quadrats i es durà a terme a l'entorn del Casino Americà i les alqueries dels Moros i de la Torre. La inversió total per a la redacció del projecte i l'execució de les obres ascendirà a quasi dos milions d'euros.

Amplicació del Parc de Benicalap

"L'ampliació del Parc de Benicalap és un gran projecte molt esperat pels veïns i veïnes dels barris de Benicalap i Ciutat Fallera. Amb aquesta primera fase, posem en valor el patrimoni del barri i la memòria unida a l'horta valenciana, i contribuïm a ampliar les infraestructures verdes de la nostra ciutat, millorant a lasí qualitat ambiental", ha explicat la vicealcaldesa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

Amb aquesta actuació d'enjardinament, renaturalització i paisatgisme, ha indicat Sandra Gómez, es "pretén dotar de les infraestructures urbanes a aquestes edificacions de caràcter històric o patrimonial per a posar-les en valor i adequar funcionalment els nous equipaments". "Així mateix, es recuperen el traçat i el ferm original de l'Antic Camí de Burjassot i altres camins històrics, así com la memòria de l'horta tradicional de Benicalap", ha detallat, i ha afegit que aquest àmbit integra a més el Bosquecillo Sostenible executat l'any passat.

La vicealdesa i regidora de Desenvolupament Urbà Sostenible ha destacat també que el projecte planteja "la recuperació funcional de les séquies, integrant-les a la urbanització i creant corredors verds que posen en valor el seu traçat", i ha assegurat que el projecte "millorarà la relació i comunicació entre el parc i els carrers de la Ciutat Fallera".

"A més, es tracta d'un projecte que "facilitarà i resoldrà l'accessibilitat per als vianants en els accessos a les edificacions que s'integren en el parc i facilitarà la mobilitat sostenible ciclista i per als vianants, amb espais multifuncionales i d'accessibilitat universal", ha detallat Gómez.

Arxivat a:

Destacats