València inicia un PAI en Periodista Gil Sumbiela per a sumar una nova zona verda en Benicalap

Guardar

Sandra Gómez durant la roda de premsa a l'Ajuntament de València
Sandra Gómez durant la roda de premsa a l'Ajuntament de València

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha iniciat la tramitació d'un PAI al carrer Periodista Gil Sumbiela de Benicalap. Aquest Programa d'Actuació Integrada permetrà urbanitzar el solar situat en l'encreuament d'aquesta via amb General Llorens. Aquest espai passarà a albergar una gran zona verda i nous habitatges, que inclouran un percentatge d'habitatge de protecció pública. "Així, transformàrem aquest solar en un nou pulmó verd per al barri que, a més de contribuir a generar un espai molt més amable, albergarà habitatges de lloguer assequible que donaran oportunitats a aquelles persones que tenen més dificultat a accedir al mercat immobiliari", ha declarat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

Aquest solar ha romàs buit i en desús durant dècades, després de la desaparició de les antigues indústries que allí es localitzaven. Amb aquest PAI, "recuperarem un espai en desús del barri de Benicalap per a donar lloc a nous habitatges i una gran zona verda i plaça de 2.000 metres quadrats en el cor de l'actuació", ha explicat la vicealcaldessa, en destacar "que el nou espai generarà un nou punt de trobada i un xicotet pulmó verd per a aquesta zona del barri".

D'altra banda, es podran construir aproximadament cent nous habitatges en un bloc en forma d'U de quatre a sis plantes. Es preveu que quaranta-set d'aquests habitatges seran de protecció pública. "La forma d'aquest bloc, a més d'envoltar la nova plaça, permet ocultar les mitgeres existents, millorant la imatge urbana d'aquesta zona del barri de Benicalap", ha afegit.

Sandra Gómez ha indicat que aquesta actuació se suma a altres tantes que des de l'Àrea d'Urbanisme s'estan duent a terme per a regenerar els diferents buits urbans que encara formen part dels nostres barris. Actualment, es troben ja en diferent tràmit d'actuació altres projectes de regeneració urbana com és el cas del PRI de Ramon Porta Carrasco en el barri de Tendetes; el PRI de la plaça Pare Domènech en Campanar; la modificació del PGOU del carrer Pare Barranco, en Sant Pau; el PAI de Moncayo en Creu Coberta, el PRI de l'entrada de Sant Pau, en Malilla, el PAI d'Agustín Lara, en Orriols; o el PAI de Drassanes en el Grau.

"Amb aquest projecte, s'avança en la recuperació i regeneració de buits urbans en desús i en alguns casos, degradats, en diferents zones de la ciutat a canvi d'aconseguir per als barris noves zones verdes, dotacions i habitatges", ha conclòs Gómez.

Destacats