Diversos joves denuncien teràpies de conversió sexual en un col·legi d'Alaquàs

Inspecció educativa ha rebut esta denúncia contra un professor que els va oferir "una pastilla per a curar l'homosexualitat"

Guardar

Un aula d'un col·legi de València
Un aula d'un col·legi de València

Diversos joves d'edats fins als 27 anys han denunciat teràpies de conversió sexual per part d'un professor en un col·legi de la localitat valenciana d'Alaquàs. La inspecció educativa de la conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat ha rebut este dijous la denúncia i ha assenyalat que començarà a recaptar tota la informació per a elaborar un informe i esclarir els fets.

Des de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació han manifestat "respecte màxim a la denúncia", interposada per diverses persones que han estudiat en eixe col·legi. A més, este departament de la Generalitat ha reiterat el seu compromís "amb la igualtat de tracte a totes les persones, sense importar el sexe, religió, raça o condició sexual".

La denúncia s'ha presentat ara per part de cinc joves, de fins a 27 anys, que han sigut estudiants d'eixe centre escolar, encara que els fets als quals es referix van passar fa anys, segons publica este diumenge Levante-EMV, que concreta que es tracta del centre Mare Josefa Campos d'Alaquàs. Este diari assenyala que els joves han denunciat a un professor per sotmetre'ls a teràpies de conversió sexual.

Així mateix, relata que un d'ells ha exposat que eixe docent "li va oferir una pastilla per a curar l'homosexualitat". La informació publicada pel citat periòdic indica també que el centre educatiu, d'Alaquàs, "diu que desconeixia la situació".

Destacats