Els bombers aconsegueixen estabilitzar l'incendi de Begís

Diversos mitjans aeris controlaran aquest dilluns la zona per a mantenir estabilitzat l'incendi

Guardar

Habitatges enmig de la muntanya calcinada per l'incendi a Begís
Habitatges enmig de la muntanya calcinada per l'incendi a Begís

Les flames d'un dels pitjors incendis registrats en la Comunitat Valenciana s'apaguen. L'incendi de Begís (Castelló) ha quedat estabilitzat aquest diumenge a les 22.00 hores, ja que, segons els Bombers de la Diputació de Castelló, no queda cap front actiu i la meteorologia ha presentat condicions favorables.

Segons la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, han treballat un total de quatre Unitats Especials de Bombers per a Incendis Forestals (URAF), nou unitats de Bombers Forestals i dues quadrilles d'Aragó i la Unitat Militar d'Emergència (UME). "Després dels vols de reconeixement realitzats i amb una meteorologia favorable, estem davant una situació positiva", va assegurar anit després de la reunió del Lloc de Comandament Avançat. A més, la consellera ha assegurat que la major part de les carreteres estan ja obertes i que el retorn dels veïns a les localitats "s'ha produït amb absoluta normalitat", si bé encara queda pendent el restabliment de subministraments.

Bravo també ha recordat als veïns i a la ciutadania que s'eviten fer "turisme d'incendi" perquè la zona encara no és "segura" i poden produir-se despreniments. "Volem evitar qualsevol desgràcia", ha agregat.

Malgrat mantenir controlat l'incendi, un total de deu mitjans aeris (nou de la Generalitat i un del Govern d'Aragó) treballaran durant aquest dilluns per a mantenir estabilitzat l'incendi. Així ho ha indicat el 112 en el seu compte oficial de Twitter, on també ha afegit que no se sol·licitarà durant la jornada la presència de mitjans aeris procedents del Ministeri de Transició Ecològica. Per a això, es preveu utilitzar més de 300 efectius, el mateix número que ahir. "Es treballarà per a aconseguir el seu total control i posterior extinció. A partir d'ara es reestructura el dispositiu global tant terrestre com aeri ajustant-lo a les necessitats de cada fase", han assegurat els Bombers de la Diputació de Castelló des del seu compte de Twitter.

Arxivat a:

Destacats