Emergències demana no anar a fer-se fotos a les zones cremades de Begís i Vall d'Ebo: "És una temeritat"

Guardar

Incendi Begís
Incendi Begís

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha demanat a la població que no acudisca a "fer-se fotos" a les zones cremades dels incendis forestals de Begís (Castelló) i la Vall d'Ebo (Alacant).

"És una temeritat anar a fer-se fotos a les zones cremades dels incendis", ha alertat el '112 CV' en un missatge publicat a última hora del dissabte en el seu perfil en la xarxa social Twitter.

A més, Emergències subratlla que tots dos incendis forestals "no estan encara controlats", per la qual cosa "pot produir-se un rebrot inesperat i el sòl és inestable". Per això, demana "responsabilitat" a la població.

Es dona la circumstància que dijous passat la Guàrdia Civil va detectar que hi havia veïns que s'estaven saltant la prohibició d'accés als municipis afectats per l'incendi de Begís i estaven tornant a les seues localitats a través de pistes, segons va confirmar el president de la Diputació de Castelló, José Martí.

Per part seua, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, aquest passat dissabte, va fer una crida a la prudència perquè la població no accedisca a zones prohibides. De fet, per a evitar aquest tipus de situacions, va apuntar que la Guàrdia Civil ha establit les zones per les quals no es pot passar.

Així, va instar la ciutadania d'aquestes zones a adoptar un comportament "rigorós, responsable i cívic" que "redunda en benefici de tots", i a complir les mesures. "Si les persones passen a les zones afectades poden patir greus riscos", ha avisat.

Destacats