La Generalitat activarà un pla urgent per a l'atenció en salut mental de la població jove

Ximo Puig ha anunciat la contractació de 69 professionals i tres hospitals de dia per a atendre la salut mental

Guardar

Joves a la platja
Joves a la platja

Dins de la recuperació sanitària de la Comunitat Valenciana, que torna a l'atenció presencial al cent per cent dilluns que ve, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha posat el focus, en el Debat de Política General, en l'atenció a la salut mental, especialment, en la població jove.

D'aquesta manera, la Generalitat vol activar, de manera urgent, el pla de l'atenció de la salut mental de xiquets i joves amb la contractació, en un primer moment, de 69 professionals i tres hospitals de dia, amb l'objectiu de consolidar un pla estructural amb deu hospitals de dia d'atenció infantil i juvenil, un reforç de 270 professionals i 450 joves amb malalties mentals que ajudaran a altres joves.

"Hi ha pocs desafiaments més importants", ha subratllat Puig sobre l'impacte de la pandèmia en la salut mental dels adolescents i joves, un sector de la població on "els suïcidis estan augmentant de manera alarmant". I és que com ha assenyalat el president, "la pandèmia ha visibilitzat eixe elefant a l'habitació que mai era nomenat: la salut mental".

Així mateix, una altra de les novetats que ha esbossat és la posada en marxa, aquest curs, d'una estratègia d'acompanyament davant la soledat no desitjada, "una epidèmia invisible que el confinament ha tret a la llum" i "un estigma social patit en silenci".

Es tracta, ha recordat, d'un problema creixent que afecta especialment dones d'edat avançada en entorns urbans, un aïllament que afecta la salut mental amb "tristesa, desesperació i pèrdua de les ganes de viure" i a la física disparant el risc de malalties.

"És hora d'actuar", ha emfatitzat, amb la intenció de convertir als majors sense companyia en mentors de joves amb problemes emocionals i socials per a així "crear societat".

Destacats