Veterans, activistes i cares noves en la llista de Compromís per a les eleccions del 26-M

Lucía Beamud o Luisa Notario, algunes de les cares noves més destacades de les llistes de Compromís

Guardar

Compromís-1
Compromís-1

"És la millor llista, participada i triada per la gent, sense imposicions ni de Madrid ni de Barcelona com els ocorre als partits polítics que depenen del control de les seues directives nacionals, perquè amb Compromís som les valencianes i els valencians els qui decidim com es configuren les llistes electorals: des de la primera persona fins a l'última". Amb aquestes paraules l'Alcalde de València i candidat per Compromís, Joan Ribó, presentava als candidats i candidates que conformen la llista del partit de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

Mitjançant un procés de primàries obertes, la ciutadania va poder confeccionar les llistes electorals de la coalició valencianista. Ribó va aconseguir un suport del 90,18% per a tornar a ser el cap de llista de Compromís i intentar continuar liderant eixe canvi que va sorgir en 2015 amb el Govern de la Nau.

No obstant això, no està a soles. Al costat d'ell, una variada i paritària llista de candidats i candidates "honrades, amb una trajectòria solvent, i que demostren el seu compromís amb l'activisme social, amb l'ecologisme i amb la defensa dels interessos de València", com el mateix Joan Ribó definia.

Així, després de les votacions i amb la renúncia de l'actual regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València i número dos de l'anterior llista, Consol Castillo, l'actual regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano ocuparà el seu lloc. No obstant això, no és l'única cara coneguda. I és que la regidora de Cultura, Glòria Tello, passa a la tercera posició, seguida de Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva, i Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat.

La ciutadania ha recolzat les polítiques que han dut a terme al llarg d'aquesta legislatura, confiant-los els primers llocs de la llista electoral de Compromís, de la mateixa manera que a Carlos Galiana, regidor de Comerç, i Sergi Campillo, regidor de Govern Interior i de la Devesa-Albufera, que ocupen els llocs 7 i 8 respectivament.

Així i tot, les cares noves també inunden l'actual llista de Compromís. La gran sorpresa ha sigut Lucía Beamud, alcaldessa de la Torre, que ha aconseguit situar-se just darrere de Grezzi, en el número 6, mobilitzant a més de 1.000 persones que han donat suport a la seua candidatura. Al costat d'ella també entren l'alcalde de Castellar-l'Oliveral, Alejandro Ramón, en el lloc 10 o el secretari autonòmic de Justícia i Administració Pública, Ferran Puchades, en l'onzena posició.

Sens dubte, una altra de les candidatures estrela ha sigut la de l'actual assessora del regidor Sergi Campillo. Luisa Notario, reconeguda activista lesbiana, ocupa el lloc número 9. Notario es va convertir en la primera dona a assumir la coordinació de Lambda, la principal organització de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals de la Comunitat Valenciana. Al llarg d'aquests anys, ha treballat fermament en la visibilització de la realitat de les dones lesbianes per a trencar amb els estereotips.

La que no ha eixit molt ben parada ha sigut la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, que malgrat haver tirat avant projectes innovadors en matèria de reciclatge, s'ha hagut de conformar amb el lloc número 12, posant en dubte la seua continuïtat dins del govern municipal.

Finalment, en la posició 13, es troba Jordi Peris, que s'ha incorporat com a independent en la llista municipal. Peris, que ha sigut regidor de l'Ajuntament durant els primers anys del manat, ha destacat per la seua labor com a docent i investigador centrat en les transicions urbanes cap a la sostenibilitat.

Anna Batlle, Víctor Arroyo, Isabel Garcia, Joan Mansanet, Ferran Senent, Maria Margaix, Raquel Romero, Jordi Martínez, Antonio Catalán, Víctor Talens, Javier Terrádez, Josep Vicent Vayà i Miquel Juan conclouen la llista amb la qual Compromís intentarà aconseguir, de nou, el suport de la ciutadania valenciana per a seguir al capdavant de l'Ajuntament de València, i continuar avançant en un nou model de ciutat més verda, més sostenible i més plural.

Destacats