Els pressupostos autonòmics, exemple d'estabilitat del Botànic

El president Ximo Puig remarca que ha sigut una setmana "molt positiva" pese al "recanvi" de la consellera Mollà

Guardar

Ximo Puig, Aitana Mas i Héctor Illueca tanquen l'acord per als pressupostos de 2023
Ximo Puig, Aitana Mas i Héctor Illueca tanquen l'acord per als pressupostos de 2023

Els pressupostos autonòmics de 2023 seran realitat aquest dilluns. Després que els grups que integren el govern del Botànic (PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem) arribaren a un acord el divendres, la setmana vinent s'iniciarà amb un ple extraordinari del Consell que servirà per a aprovar els últims comptes de la legislatura.

Un acord que per al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, defineix l'"estabilitat" del Botànic: "Huit anys, huit pressupostos dins del termini i en la forma escaient, parla de l'estabilitat del govern per continuar treballant pels valencians".

En aquest sentit, el cap del Consell considera que l'aprovació dels comptes autonòmics és "la plasmació de l'acció de govern per prioritzar l'interés general dels valencians", destacant que els comptes donen un "impuls i són una reactivació econòmica de la situació de crisi".

Defensa de l'interés general

Per a Puig, un dels principals atributs del govern que presideix durant els últims huit anys "ha sigut l'estabilitat i la defensa de l'interés general" i ha reivindicat que l'Executiu valencià "governa per a tots i prioritza i jerarquitza les polítiques socials per a garantir un estat del benestar potent que ens ha servit per a resistir en els moments difícils i en una mirada que va més enllà de la manera d'entendre la realitat transformadora en l'economia".

El president s'ha felicitat per haver aconseguit un "molt bon" pressupost per a 2023 malgrat "les dificultats del finançament i la inflació". "Volem que el pressupost siga un instrument per a transformar la Comunitat Valenciana, per a detenir en la mesura que siga possible la inflació", ha expressat.

Finalment, respecte al cessament de la consellera Mireia Mollà a proposta de la vicepresidenta Aitana Mas, Puig ha negat l'existència de cap crisi: "Hi ha hagut un recanvi". A més, ha incidit en què, en conjunt, ha sigut una setmana "molt positiva" per al Govern valencià que "ha començat amb l'aprovació de la reforma fiscal i que acaba amb l'acord polític per als Pressupostos".

Arxivat a:

Destacats