Els partits del Botànic acorden els pressupostos autonòmics de 2023

El dilluns se celebrarà un ple extraordinari per a aprovar-los

Guardar

Ximo Puig, Aitana Mas i Héctor Illueca tanquen l'acord per als pressupostos de 2023
Ximo Puig, Aitana Mas i Héctor Illueca tanquen l'acord per als pressupostos de 2023

Els partits que integren el govern del Botànic (PSPV-Compromís-UP) han tancat aquest divendres un "acord polític" per a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2023, els últims de la legislatura abans de les eleccions autonòmiques.

Així ho ha anunciat Presidència aquest divendres, després de la reunió del ple setmanal del Consell i a tres dies que finalitzara el termini establit per a presentar els comptes.

Precisament dilluns que ve, 31 d'octubre, se celebrarà un ple extraordinari del Consell per a la seua aprovació i en el qual es coneixeran més detalls dels comptes.

L'acord s'ha segellat entre el president Ximo Puig i els vicepresidents Aitana Mas i Héctor Illueca després de tres setmanes de negociacions i reunions del grup de treball encarregat d'elaborar els comptes.

Sota la presidència del conseller d'Hisenda, Arcadi España, aquesta comissió negociadora està formada per Andreu Ferrer i Alfred Boix (PSPV), Francesc Gamero i Iván Castañon (Compromís) i Marc Aparici i Cristian Veses (UP).

Huit pressupostos en huit anys

En la roda posterior del ple del Consell, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha afirmat que es tracta d'una "molt bona notícia per al conjunt de valencians i valencianes" destacant que "en huit anys tenim huit pressupostos dins del termini i en la forma escaient demostrant un exercici de rigorositat, cohesió i diàleg pel bé dels valencians i valencianes".

Respecte a la negociació dels comptes, Mas s'ha referit al fet que "la negociació d'uns dels pressupostos mai és fàcil, però en una situació en la qual vivim aquests mesos, necessitaven una aprovació sense soroll, tranquil·la i des del diàleg i l'altura de mires".

Per això, la vicepresidenta ha incidit en el fet que "tornem a demostrar un any més que el Botànic està més fort que mai, amb acords com el de la reforma fiscal". "No pensem eleccions, tenim el cap posat a ajudar a les famílies", ha incidit.

Respecte a la influència del cessament de la consellera Mireia Mollà en aquest acord, Mas ha negat aquest fet: "El Consell no funciona sobre la base de personalismes".

Destacats