El PP de Carlos Mazón guanya les eleccions a la Comunitat Valenciana i governarà la Generalitat

El Partit Popular gana les eleccions autonòmiques amb 40 diputats i amb Vox sumaria majoria absoluta per a governar la Generalitat Valenciana.

Guardar

Carlos Mazón i Maria José Catalá, guanyadors de les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M
Carlos Mazón i Maria José Catalá, guanyadors de les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M

El Partit Popular és el guanyador indiscutible d'aquestes eleccions autonòmiques de la Comunitat Valenciana. El PP ha sigut el partit més votat amb 40 diputats i a més sumaria majoria absoluta amb Vox que té 13 diputats. El PSPV ha millorat les seues dades pel que fa a les últimes eleccions de 2019. En aquest cas, pansa a 32 diputats però no sumisca perquè els seus socis de govern han baixat considerablement.

El futur President Carlos Mazón ha afirmat que "El PP ha guanyat les eleccions a la Comunitat Valenciana. Vull en primer lloc donar les gràcies a tots els que han fet possible aquesta jornada." Entre crits de President, President, Mazón ha agraït el treball de tots els companys del PP i ha considerat que és una espectacular dada.

"És una gran nit, però només és l'avantsala de demà, quan començarem a treballar per tots els ciutadans", ha indicat. Mazón ha assenyalat que el PP "és un partit de braços oberts, vam governar per a tots i volem unir a tots. Som conscients del repte que tenim per davant i que hem d'estar a l'altura de les circumstàncies. Espanya comença a canviar i és una extraordinària notícia també", ha conclòs.

El primer perdedor de les eleccions autonòmiques ha sigut Compromís que pansa de 17 diputats a 14, tres diputats menys però sens dubte el gran perdedor de la nit és Unides Podem. La formació morada liderada per Héctor Illueca es queda fora de les Corts Valencianes al no arribar al 5 %. En les últimes eleccions, van obtindre 8 diputats però no obstant això, en aquesta ocasió amb prou faenes arriben a aqueixa barrera electoral.

En eixir Unides Podem de l'equació, el Partit Popular aconsegueix de forma notable i Vox també puja pel que fa a les últimes eleccions. En les últimes va obtindre 10 diputats i ara puja 3 diputats autonòmics fins a aconseguir els 13.

Fi del Botànic

Després de 8 anys del govern de canvi presidit per Ximo Puig es confirma la fi del cicle del govern d'esquerres. Pese al fet que tots els indicadors han millorat tal com ha assegurat en nombroses ocasions el President Puig, no ha sigut suficient per a retindre un tercer mandat. En aquest cas, l'eixida de la vicepresidenta Mónica Oltra i una campanya carregada de referències a la política nacional del govern del President Sánchez.

Ximo Puig ha dirigit les seues paraules per a felicitar al futur President Carlos Mazón. En segon lloc, ha volgut agrair i donar l'enhorabona a tots els nous alcaldes i alcaldesses. "Hem viscut una legislatura extraordinària i en una polarització en la política estatal que té conseqüències, jo respecte la decisió del poble valencià i espere que la societat valenciana no caiga en la divisió, en la crispació. És l'hora de respectar la unitat, la convivència", ha assegurat Ximo Puig "Ha sigut un honor es president i sempre ho portarà en el meu cor", s'ha acomiadat Puig.

En aquestes eleccions s'ha vist un canvi de cicle amb un clar i indiscutible guanyador: el Partit Popular. En aquesta ocasió, ha recuperat les quatre capitals: Castelló, València, Elx i manté Alacant. A més, altres grans ciutats també les recupera com és el cas de la ciutat de Torrent.

Queda pendent veure el resultat de les Diputacions que possiblement canvie també de color després d'aquest canvi de cicle en els principals ajuntaments i en la Generalitat Valenciana.

Destacats