Mazón aposta per acabar amb l'"infern fiscal" i blindar el pressupost en Sanitat en el debat electoral d'À Punt

À Punt organitza el debat de camí a les eleccions autonòmiques del 28M en el qual han participat els sis principals aspirants a la presidència de la Generalitat Valenciana

Guardar

Carlos Maźon, candidat popular a la Generalitat, desprès del debat electoral organitzat per À Punt
Carlos Maźon, candidat popular a la Generalitat, desprès del debat electoral organitzat per À Punt

Els sis candidats a la presidència de la Generalitat Valenciana s'han donat cita hui dijous 25 de maig en el debat electoral organitzat per À Punt de camí a les eleccions autonòmiques del 28 de maig. Un debat en el qual Carlos Mazón, candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat Valenciana, ha agraït la presència de Joan Baldoví (Compromís) i Ximo Puig, candidat socialista a la reelecció, ja que, segons confirma tots dos candidats rebutjaren la seua participació en altres trobades que finalment van ser cancel·lats.

Baixada d'impostos per a acabar amb l'"infern fiscal"

"Arribar a final de mes està sent un luxe per a moltes famílies", ha explicat Mazón, i ha criticat que el govern del Botànic ha sigut "el govern més car de la història amb un cost de 3800 milions d'euros". "Tot va bé, senyor Puig?", ha qüestionat Carlos Mazón. És per això que ha proposat una rebaixa d'impostos "de manera immediata" amb mesures com la supressió de l'impost de successions i donacions i la transformació de l'IBI en un "impost progressiu".

Carlos Mazón ha destacat la importància de parlar de la Comunitat Valenciana actual que ha detallat així: "939.000 persones no poden tindre la temperatura adequada en la seua casa, l'11 % de persones té retards en el pagament del lloguer i Ximo Puig ha augmentat la pressió fiscal un 33 % en els últims anys". "Volem que els ciutadans de la Comunitat Valenciana siguen els que menys paguen i els baixarem els impostos a totes les classes; a les mitjanes i a les baixes sobretot que són les que pitjor ho estan passant", ha manifestat el candidat popular.

"Llistes d'espera de 100 dies"

El segon bloc del debat electoral s'ha centrat a mostrar les propostes de cada formació en matèria de polítiques socials i l'Estat del Benestar. Un àmbit en el qual el PP de Mazón ha subratllat la problemàtica de les llistes d'espera en els hospitals públics de les tres províncies amb llistes d'espera de "138 dies en cirurgia general en l'Hospital General de València".

"Està acabant amb la paciència dels pacients qui anava a vertebrar de la Comunitat Valenciana s'ha carregat els CICU i ja no hi ha ambulàncies gestionades des d'Alacant i Castelló". Un problema que Mazón ha exemplificat amb el cas de la defunció d'un pacient mentre esperava una ambulància a Elx.

"Promeses sense complir" del govern de Puig en medi ambient

En qüestió mediambiental, Mazón ha centrat la seua intervenció a enumerar propostes que ha anunciat l'actual president de la Generalitat, Ximo Puig, al llarg de les dues últimes legislatures, però que, segons confirma el candidat popular, no ha complit. "En 2018 va prometre una reforma de la llei per a reduir els tràmits burocràtics en les energies renovables; en 2020 va prometre plantar 15 milions d'arbres en deu anys; i en 2021 va anunciar una inversió de 600 milions d'euros per a salvar l'Albufera", ha exemplificat Mazón.

Joan Baldoví ha interpel·lat a Mazón després de la intervenció de Carlos Flores (candidat de Vox) que ha llançat al dirigent popular la pregunta sobre si pactaria amb la formació d'ultradreta després de la cita electoral. Una qüestió que Mazón ha esquivat i ha eludit respondre posant sobre la taula la mala situació paisatgística d'algunes platges valencianes i la falta d'interposició d'un recurs per part del govern de la Generalitat Valenciana en la "principal destralada" pel transvasament del Tajo Segura.

Més pressupost en Sanitat i educació no polititzada, reptes de futur del PÀG

"Un repte de futur seria que no es tornara a repetir el tren de l'infern". D'aquesta manera ha començat Mazón fent referència al tren València-Saragossa que es va topar el passat estiu amb l'incendi de l'Alt Palància. La seua intervenció ha estat plagada de retrets a la gestió del Govern de Ximo Puig a qui el candidat del PP li ha convidat a replantejar-se els seus reptes de futur al·ludint a les "promeses incomplides com l'AVE entre València i Alacant, la finalització del Corredor Mediterrani en 2019 o el pla de digitalització per a les administracions de justícia", ha expressat.

"El principal repte és la sanitat", ha destacat Mazón. Per aquest motiu, el candidat del PP a la Generalitat proposa "blindar el pressupost de Sanitat" per llei perquè la inversió en l'àmbit sanitari abast el 30 % per a creear "una sanitat pública, ràpida i eficaç". En matèria educativa, Mazón ha proposat "retornar la música a l'Educació Secundària" com a assignatura obligatòria i "traure la política" de les aules educatives.

A més, també ha proposat l'eliminació de l'oficina de la política lingüística, ja que "no ajuda a fomentar el valencià". D'altra banda, Mazón ha proposat una nova llei que pose el focus en els senyals d'identitat de la Comunitat Valenciana. "Crearem una llei de senyals d'identitat per a protegir-nos d'aquells que diuen Païssos Catalans i ho farem amb la nostra identitat, cultura i història", ha afirmat.

Minut d'or

Mazón ha utilitzat la seua última intervenció en el debat electoral organitzat per À Punt' com un espai on s'han "escoltat la propaganda dels quals no han fet gens en huit anys". "Hi ha moltes raons per a un canvi: els que volen decidir l'educació o el col·legi dels seus fills i no poden, els que volen comprar una casa i no poden; o els que no volen donar una aval en blanc a Pedro Sánchez", ha prosseguit.

Per aquesta raó, Mazón ha assegurat que la societat valenciana mereix "més metges i sanitat pública, una educació lliure, gratuïta i no polititzada; o uns impostos que permeten arribar a final de mes". És per això que ha reivindicat la papereta del Partit Popular com l'única opció política que assegura el canvi.

 

 

 

 

Destacats