La família de Barberá, indignada pel "miserable ús electoralista" que el PPCV fa de la figura de l'exalcaldessa

Retrau que es traga “a passejar el cadàver” de la política i critica a Bonig i Català que recolzaren que li retiraren l’acta de senadora

Guardar

barbera_ep
barbera_ep

La família de la qui fóra alcaldessa de València pel PP, Rita Barberá, ha manifestat aquest divendres la seua "profunda indignació" pel "miserable ús electoralista" que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) està fent de la figura de l'ex-responsable municipal.

Així, ha lamentat que aquesta formació pose "ara en valor una trajectòria política flagrantment ignorada durant els últims anys", a partir de la investigació de Barberá en el cas Taula, i ha ressaltat que el PP "la va abandonar, va maltractar i va expulsar de les seues files".

Igualment, els familiars retrauen que es traga "a passejar el cadàver" de la política i ha criticat a la presidenta del PPCV i candidata d'aquesta formació a la Generalitat valenciana, Isabel Bonig, i a la diputada autonòmica i candidata del PP a l'Alcaldia de València, María José Català, que recolzaren que es retirara a Barberá l'acta de senadora després de decidir-se la seua investigació en el cas Taula.

La família de Rita Barberá, difunta al novembre de 2016, han emès aquest divendres un comunicat després que ahir Bonig i Català al·ludiren a la "bona herència" que els 'populars' de la capital valenciana tenen de l'ex-primera edil, a la qual van definir com "la millor alcaldessa" que ha tingut aquesta ciutat i la resta d'Espanya.

"Nosaltres no partim de zero. El PP de la ciutat de València no parteix de zero, part d'una herència, d'una bona herència que és la de Rita Barberá, de la millor alcaldessa que ha tingut aquest país", va assenyalar María José Català, al mateix temps que va indicar que partint d'eixa "bona herència que no té ningú més" se'n va a construir el seu projecte per a la capital valenciana.

La família de l'exalcaldessa afirma en el seu escrit que "el llegat de Rita Barbera és patrimoni únic i exclusiu de tots els valencians que li van atorgar l'honor de dirigir-los durant 24 anys, i no de partit algun".

"En cap cas ho pot ser del Partit Popular que, la va abandonar, va maltractar i va expulsar de les seues files", subratlla en aquest sentit, al mateix temps que recorda que "Rita Barbera va acabar els seus dies integrada en el grup mixt del Senat d'Espanya, molt lluny del Partit Popular per decisió d'aquesta formació política".

"ELOGIS INTERESSATS"

La família de l'exalcaldessa ha considerat "elogis interessats i vergonyants" els dirigits a ella aquest dijous "per la responsable del PPCV i l'aspirant a l'alcaldia de la capital" i ha mostrat el seu "absolut rebuig" a aquests.

"Les dos van recolzar amb els seus vots en les Corts Valencianes una proposta perquè Rita Barberá fóra desposseïda de la seua acta de senadora", han subratllat els familiars de l'exprimera edil.

Amb tot, els familiars sostenen que "és de lògica justícia que el PPCV s'oblide de passejar el cadàver de Rita Barbera amb tan espuris objectius" i "posant fi a tan lamentable situació".

Destacats