Hisenda publica l'ordre de tancament del pressupost de 2021 per a la seua finalització i liquidació

Guardar

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler
El conseller d'Hisenda, Vicent Soler

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha publicat l'ordre per la qual es regulen les operacions de tancament de l'exercici 2021 relatives a la comptabilitat del pressupost de despeses en l'Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms integrats en el sistema de comptabilitat de la Generalitat.

Aquesta disposició es justifica per la necessitat d'ordenar les operacions i procediments per al tancament de l'exercici pressupostari a l'efecte de la seua finalització i consegüent liquidació.

Així, el termini per a la tramitació i entrada en les intervencions delegades de cada departament dels documents comptables de compromís o disposició de la despesa i els acumulats en un sol acte finalitzarà el 15 de desembre, tant per a documents d'exercici corrent com d'exercicis posteriors.

Per la seua banda, els expedients corresponents a despeses extrapressupostaris i de reconeixement d'obligacions corresponents a despesa ja compromesa jurídicament enfront de tercers fins hui que es refereix el paràgraf anterior, tindran com data límit d'entrada en les intervencions delegades el 30 de desembre.

Així mateix, es fixa el 16 de desembre com a últim dia per a la presentació en les intervencions delegades de les variacions i incidències del capítol I, o de personal, excepte per a tots els documents comptables que siguen necessaris per a l'adequada comptabilització de la nòmina i altres despeses que hagen d'imputar-se al capítol I, que podran tramitar-se fins al 30 de desembre.

Fons de Caixa Fixa

Pel que fa als fons de Caixa Fixa, l'ordre estableix que el 23 de desembre serà l'últim dia hàbil per a realitzar pagaments amb càrrec a aquests fons.

A més, la data d'entrada en les intervencions delegades serà com a màxim fins al 30 de desembre, per la qual cosa la seua comptabilització haurà de finalitzar abans del 12 de gener de 2022.

De la mateixa manera, una vegada finalitzat l'exercici pressupostari i es procedisca a l'obertura del nou pressupost (amb la finalitat de tindre cobertura per als fons de Caixa Fixa), durant el primer mes de l'any es donarà màxima prioritat als documents comptables que són necessaris per a l'obertura d'aquestes caixes.

Quant a les propostes de 'despeses a justificar', tindran entrada com a màxim en les intervencions delegades el 15 de desembre. En relació amb els deslliuraments pendents de justificar, hauran de quedar íntegrament justificats, bé amb les justificacions de pagament corresponents, bé amb lliurament de taló, pels fons lliurats i no justificats, a l'efecte de tindre entrada en les intervencions delegades fins al 17 de desembre.

No obstant això, els fons lliurats a justificar per al pagament d'expropiacions i adquisició d'habitatges, podran presentar-se en les intervencions delegades fins al 17 de desembre, i el reintegrament dels fons no invertits i els comptes justificatius d'aquests fons, fins al 30 de desembre.

Tramitació de modificacions de crèdit

Igualment, s'estableix el 17 de desembre com data límit per a la recepció en la Direcció general de Pressupostos de les modificacions de crèdit a les quals es refereix el Decret 77/2019 del Consell, de regulació del procediment de gestió del pressupost de la Generalitat.

Despeses finançades amb fons finalistes

En relació amb les despeses finançades amb fons finalistes, les conselleries que els gestionen hauran de remetre a la Direcció general de Pressupostos la relació de saldos disponibles i d'autorització que no vagen a executar-se en el que resta d'exercici abans del 17 de desembre, perquè puga procedir-se a realitzar els ajustos necessaris, i així evitar desajustaments temporals entre els ingressos finalistes i les despeses afectades per aquells.

Finalment, respecte al Sector Públic Instrumental, s'estableix el 17 de desembre com data límit per a la recepció en la Direcció general de Pressupostos de les propostes de variació de límits establits en la Llei 1/2015 de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

 

Destacats