Casado exhibirà un tancament de files a València amb Ayuso com a protagonista aquest dissabte

Buscarà una imatge d'unitat amb els seus 'barons' territorials i càrrecs provincials en el tancament de la Convenció Nacional del PP

Guardar

El president del PP, Pablo Casado, en un acte de la Convenció Nacional del PP (Gustavo Valiente)
El president del PP, Pablo Casado, en un acte de la Convenció Nacional del PP (Gustavo Valiente)

El líder del PP, Pablo Casado, buscarà una imatge d'unitat amb els seus 'barons' territorials i càrrecs provincials en el tancament de la Convenció Nacional del PP que se celebra aquest cap de setmana a València. Aquest dissabte una de les principals protagonistes serà la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que es desplaçarà al conclave recentment aterrada del seu viatge institucional als Estats Units.

La direcció nacional del PP està cuidant al màxim els preparatius per a aquest fermall final de la Convenció --que els primers cinc dies ha parat a Santiago, Valladolid, Madrid, Sevilla i Cartagena abans d'arribar a València-- en el qual si pretén encastellar la figura i el lideratge de Pablo Casado com a "alternativa real" al Govern de Pedro Sánchez.

El líder del PP porta dies preparant un discurs solemne i ple de "contingut", segons fonts del seu entorn, que pronunciarà en l'acte de tancament del diumenge en la Plaça de Bous de València, icona dels grans mítings del PP en la seua època de majories absolutes.

El PP ha triat el cus valencià per a exhibir múscul i fortalesa com van fer en el passat José María Aznar i Mariano Rajoy en companyia de Rita Barberá, Eduardo Zaplana i Francisco Camps. De fet, aquest últim --que va presidir la Generalitat entre 2003 i 2011-- ha confirmat que assistirà a l'acte del diumenge, segons han indicat a Europa Press fonts 'populars'.

Totes les regions i províncies del partit estan mobilitzant militants i noliejant autobusos per a tancar files amb Casado a València, un desplegament que el partit ha fet "sempre" quan es tracta d'un congrés o una convenció nacional, segons fonts de la cúpula 'popular'.

La Plaça de Bous no estarà al 100 % de la seua capacitat, ja que les mesures de restricció d'aforaments a la Comunitat Valenciana estan vigents fins al 8 d'octubre. Així, els 'populars' podran omplir fins al 75 % de la plaça, per la qual cosa es preveu una assistència superior a les 9.000 persones.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha afirmat que el diumenge es podrà "traslladar a Espanya la imatge" que tenen "un líder, un projecte i un equip". I en semblants termes s'ha expressat el nou president del PP valencià, Carlos Mazón, que veu aqueix el tancament del 3 d'octubre com un "trampolí de futur" i el "preludi de grans canvis" a la Comunitat Valenciana.

EXPECTACIÓ DAVANT L'ARRIBADA D'AYUSO

En la jornada d'aquest dissabte a València el focus mediàtic estarà posat en Ayuso, que ha passat aquesta setmana de viatge institucional als Estats Units per a buscar inversions i potenciar la marca Madrid. Allí ha tingut una intensa agenda amb declaracions diàries com la d'aquest dimecres en Telecinco assegurant que Casat és "el líder indiscutible" del PP i "el canvi" que necessita Espanya.

Aquest tipus de manifestacions han ajudat a rebaixar la tensió interna aquesta setmana de la Convenció després del pols que es va obrir a principis de setembre quan Ayuso va anunciar que es postularia per a presidir el PP de Madrid i va reclamar celebrar ja el congrés madrileny. 'Gènova' es va mostrar contundent i va deixar clar que aqueix conclave se celebraria en 2022 com es va aprovar en la Junta Directiva Nacional.

Aqueix viatge als EUA va impedir a Ayuso participar dimecres passat en l'acte que la Convenció va celebrar a Madrid amb l'expresident francés Nicolás Sarkozy com convidat estel. Aqueix dia, Casado va donar protagonisme a l'alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, i va traslladar una imatge d'unitat en aparéixer assegut al costat de l'expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre, que fa dues setmanes havia cridat "xiquilicuatres" a alguns càrrecs de 'Gènova'.

Ayuso participarà aquest dissabte en una taula de presidents autonòmics al costat dels altres 'barons' del PP sota el títol 'Els Governs de la llibertat' i també hi haurà altres dues taules, una d'alcaldes i una altra de presidents provincials del partit. La primera jornada a València, en l'Auditori de les Arts i les Ciències, la inaugurarà García Egea.

CASADO ARRIBA A VALÈNCIA AMB EL SUPORT DE GRANS REFERENTS

Casado arriba a la Plaça de Bous de València amb el suport dels expresidents del Govern Mariano Rajoy i José María Aznar --aquest últim li va etzibar aquest divendres: "Vas a ser president del Govern i a més ho vas a fer bé"-- i de grans referents internacionals com l'expresident de la Comissió Europea José Manuel Durao Barroso, o l'expresident del Consell Europeu, Donald Tusk, qui va demanar al líder del PP guanyar les eleccions "pel bé d'Espanya i d'Europa".

En la direcció del PP sostenen que la Convenció del PP està sent "un èxit" perquè s'està visualitzant un tancament de files entorn de Pablo Casado, no solament dels expresidents del Govern sinó també de líders europeus i convidats a les ponències, segons han assenyalat a Europa Press fonts del partit.

És més, 'Gènova' considera que eixe fet reforça el missatge del PP d'"unificar el vot de centre dreta entorn del Partit Popular", que està deixant clar en el conclave que són l'"alternativa real i plausible al Govern de Pedro Sánchez", han afegit les mateixes fonts.

Arxivat a:

Destacats