El PP es prepara per a tancar una Convenció Nacional "preludi de grans canvis" a València

Guardar

Muntatge en la Plaça de Bous de València per a la Convenció Nacional del PP de 2021
Muntatge en la Plaça de Bous de València per a la Convenció Nacional del PP de 2021

El PP clausurarà aquest diumenge la seua Convenció Nacional en la Plaça de Bous de València, un escenari simbòlic que va omplir en diverses campanyes electorals abans de deixar de governar la Generalitat i en el qual no realitza actes de partit des de 2015. Ara, el nou líder del PP valencià, Carlos Mazón, veu el tancament del diumenge com un "trampolí de futur" i el "preludi de grans canvis" a la Comunitat Valenciana.

El temple valencià va viure "banys de masses" de figures 'populars' com els expresidents del Govern, Mariano Rajoy i José María Aznar; l'exalcaldessa de València, Rita Barberá i els expresidents de la Generalitat, Eduardo Zaplana, Francisco Camps i Alberto Fabra.

"Per a nosaltres és molt més que un record", afirmava Mazón en una entrevista per a Europa Press, en la qual defensava que a la cita acudiran "primeres figures internacionals del centre, del liberalisme i del conservadorisme internacional". De fet, el diumenge intervindran el canceller austríac, Sebastian Kurz, i el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis.

També prendran la paraula el mateix Mazón i la secretària general dels 'populars' valencians i portaveu en Corts i l'Ajuntament de València, María José Catalá. El president dels 'populars', Pablo Casado, tancarà la convenció.

CAMPS ASSISTIRÀ

Un dels protagonistes dels plens en la Plaça de Bous era l'expresident de la Generalitat entre 2003 i 2011, Francisco Camps, que ha confirmat que assistirà també a l'acte del diumenge, segons han apuntat a Europa Press fonts 'populars'.

En els últims mesos, l'expresident ha mostrat la seua disposició per a ser el candidat del PP a optar a l'alcaldia de València per a 2023, posat per al qual es perfila Catalá, que actualment és la presidenta dels 'populars' en la ciutat.

Mazón ha expressat en diverses ocasions que Catalá "va a ser la millor alcaldessa de València", al mateix temps que ha afirmat que reivindicarà el llegat de Camps. De fet, fonts 'populars' han confirmat que va ser el líder 'popular' qui va convidar a l'expresident, que acudirà a l'acte del diumenge.

DISSABTE: PRESIDENTS AUTONÒMICS

Pese al simbolisme de l'acte del diumenge els actes de la convenció a València arranquen el dissabte. La capital del Túria és l'última de les sis ciutats en les quals s'ha desenvolupat aquest esdeveniment que va arrancar el dilluns a Santiago. Valladolid, Madrid, Sevilla i Cartagena han sigut les altres seus.

El lema de les conferències d'aquest cap de setmana serà 'És hora de construir'. La líder de Noves Generacions, Beatriz Fanjul; el president del PP de la província de València, Vicente Mompó; i el secretari general, Teodoro García Egea, inauguraran la jornada del dissabte.

Seguidament, la portaveu en el Congrés, Cuca Gamarra, moderarà una taula d'alcaldes que comptarà amb el d'Alacant, Luis Barcala; i a les 12.30 intervindrà el primer nom internacional: l'ex primer ministre de Dinamarca i exsecretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, abordarà els "Reptes globals per a un canvi d'època".

Un dels 'plats forts' de la jornada arriba a les 13.00 hores, amb la taula de presidents autonòmics del PÀG. Intervindran Alberto Núñez Feijóo (Galícia), Juanma Moreno (Andalusia), Isabel Díaz Ayuso (Madrid), Fernando López Miras (Múrcia), Alfonso Fernández-Mañueco i Juan Vivas (Ceuta). Dolors Montserrat moderarà aquest debat.

En les setmanes prèvies a la convenció, l'assistència d'Ayuso va ser motiu de comentari. La presidenta madrilenya va modificar l'agenda del seu viatge a Estats Units d'aquesta setmana per a poder finalment assistir a la taula del dissabte. No obstant això, el líder del PP valencià, Carlos Mazón, va assegurar a Europa Press que "Ayuso anava a vindre des del principi".

L'estructura territorial del PP protagonitzarà la vesprada del dissabte, amb una taula titulada 'El partit de les persones', en les quals presidents provincials exposaran les seues idees. El portaveu en el Senat, Javier Maroto, moderarà aquesta trobada.

La sotssecretària d'organització, Ana Beltrán, s'encarregarà de moderar 'L'alternativa necessària', on intervindran els presidents regionals del PÀG.

A última hora, serà el torn dels sotssecretaris del PÀG. Antonio García Terol, Elvira Rodríguez, Ana Pastor, Pablo Montesinos i Jaime d'Olano exposaran les conclusions de la Convenció.

Destacats