Bárcenas, presó incondicional per risc de fugida

L`extresorer del Partit Popular esperarà la sentència definitiva en la presó

Guardar

Luis Barcenas corts feria valencia
Luis Barcenas corts feria valencia

Luis Bárcenas, l'extresorer del Partit Popular, va ser sentenciat la setmana passada a 33 anys i quatre mesos de presó per l'Audiència Nacional per una de les peces del cas Gürtel. Hui, la Secció Segona de lo Penal l'ha enviat a presó sense fiança després que la Fiscalia Anticorrupció demanara aquest mateix matí la mesura cautelar per risc de fugida de l'extresorer i també de la seua dona, Rosalía Iglesias, condemnada a 15 anys i un mes de presó.

A més d'ell, també entraran a la presó de forma cautelar l'exconseller madrileny Alberto López Viejo (31 anys i 9 mesos) i l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega (38 anys i tres mesos). D'aquesta forma, el tribunal ha pres aquesta decisió per als tres condemnats que superen els 30 anys de presó i que tenien un entramat financer en l'estranger.

"A la vista dels anys de presó que acumula" Bárcenas, diu el tribunal, existeix risc de fugida, "máxime tenint en compte l'entramat financer i societari organitzat per a la sostració dels seus fons, i que part d'ells no s'ha aconseguit la seua localització".

Durant la vista matutina, Bárcenas, que ja va estar pres pel cas Gürtel, ha recordat que sempre ha complit amb les compareixences a les quals l'Audiència Nacional li ha fixat i ha negat que vaja a fugir. La seua defensa, exercida per Joaquín Ruiz de Infante, ha apel·lat a la fiança de 200.000 euros que se li va fixar en el seu moment per a quedar lliure i al recurs de cassació que es presentarà per al que considera imprescindible que el seu client estiga lliure. Iglesias, per la seua banda, ha esgrimit davant el tribunal que si el seu pare va a presó, la deixen a ella lliure per a estar amb el seu fill.

Arxivat a:

Destacats