Gürtel: 51 anys a Correa, 33 a Bárcenas i condemna al PP per lucrar-se de la trama

A més, la condemna a Pablo Crespo ascendeix a 37 anys i a 15 anys per a la dona de Bárcenas. El Bigotes queda absolt

Guardar

Luis Barcenas corts feria valencia
Luis Barcenas corts feria valencia

Ja hi ha sentència per a la trama de corrupció política més gran i profunda de la democràcia espanyola, el cas Gürtel, del qual una de les branques s'estén per la Comunitat Valenciana. L'Audiència Nacional ha condemnat a 51 anys al que es considera el cap de la trama corrupta que va aconseguir crear un sistema per a delinquir primer en el PP nacional i després a la Comunitat Valenciana, Francisco Correa. La fallada judicial és taxativa: hi ha provada existència d'una caixa B en el Partit Popular i de que l'entramat clientelar va aconseguir teixir un "autèntic i eficaç sistema de corrupció institucional".

L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, ha sigut condemnat a 33 anys i quatre mesos de presó i al pagament de 44 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil per evadir prop de 6 milions d'euros en impostos i enriquir-se per un valor d'1,24 milions d'euros en comissions a canvi de contractes públics a empresaris lligats a Francisco Correa. La fallada argumenta que Bárcenas va ser clau en el "sistema de defraudació de l'erari públic". L'Audiència Nacional també ha condemnat a 15 anys i un mes de presó a la seua esposa, Rosalía Iglesias.

Pablo Crespo respon en el juí de Gürtel | @plazaro67

Pablo Crespo, el número dos de la trama corrupta, ha sigut condemnat a 37 anys i mig. No obstant això, Álvaro Pérez, àlies 'El Bigotes', ix absolt a pesar que la Fiscalia demanava per al 5 anys i dos mesos de presó per participar en la gestió dels suborns.

Així mateix, la sentència de la Secció Segona de la Sala de lo penal donada a conèixer hui mateix imposa una multa de 245.000 euros al Partit Popular per lucrar-se de la trama. És, doncs, la primera condemna a un partit polític com a responsable civil per beneficiar-se d'una trama corrupta.

Arxivat a:

Destacats