Baldoví defensa les polítiques del Botànic: "Estem orgullosos i orgulloses del País que deixem. 'Tornarem'"

El síndic de Compromís proposa a Mazón un pacte per a blindar la sanitat pública

Guardar

El diputat de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví, intervé durant el ple d'investidura del president Carlos Mazón. Imatge de Jorge Gil
El diputat de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví, intervé durant el ple d'investidura del president Carlos Mazón. Imatge de Jorge Gil

El síndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví, ha criticat durament l'aliança entre el PP i Vox en el govern de la Comunitat Valenciana durant el seu discurs en la sessió de la investidura de Carlos Mazón com a president de la Generalitat. Baldoví ha qualificat a la ultradreta com els "pagafantes" del PP i ha qüestionat el pacte entre totes dues formacions, al mateix temps que ha afirmat, després de recordar tot l'aconseguit en els últims huit anys, que "Compromís treballarà per a liderar una alternativa que permeta tornar les polítiques del Botànic". "Estem orgullosos i orgulloses del País que deixem. 'Tornarem'", ha asseverat.

Compromís ha destacat la importància de la sanitat pública per a la ciutadania de la Comunitat Valenciana i ha proposat a Carlos Mazón un pacte per a blindar-la. Concretament, li ha entregat un document en el qual es proposa impulsar el blindatge de la gestió directa de la sanitat pública a través d'una reforma de l'Estatut d'Autonomia que, una vegada finalitzada la seua tramitació, se sotmetria a referèndum de ratificació perquè el poble valencià puga decidir el seu model sanitari.

Així mateix, durant la seua intervenció, de 40 minuts entre el seu primer discurs i la rèplica, el polític de Compromís ha incidit en el "programa ocult del PP" i ha acusat la formació d'assumir el discurs d'odi de Vox a canvi de controlar el 95% del pressupost. Ha assenyalat que Vox permetrà que el PP "rebente els minuts de silenci contra la violència masclista, retire les banderes LGTBI i censure pel·lícules i revistes infantils".

En aquest context, el síndic de Compromís ha esmentat el diputat de Vox, Jesús Albiol, qui ha cancel·lat la subscripció a diverses revistes en valencià a l'Ajuntament de Borriana, acusant-los d'inquisició i censura. Baldoví li ha recomanat la revista 'Camacuc' per als seus fills, destacant que és una publicació valenciana inofensiva que els permetrà aprendre una nova llengua i gaudir del seu contingut.

Des de Compromís també s'ha ironitzat sobre la rapidesa amb la qual el PP s'ha aliat amb Vox, recordant les declaracions de Mazón en les quals afirmava que governaria en solitari. El síndic ha instat a Mazón a permetre la lliure expressió cultural i ha expressat la seua preocupació per la censura i la prohibició de pel·lícules i continguts que promouen la diversitat i la igualtat. Ha qüestionat si el nou govern permetrà el treball lliure de la cultura o si continuaran imposant prohibicions i cancel·lacions.

Arxivat a:

Destacats