Puig proposa a Mazón cinc grans acords per a "protegir tot l'avançat" amb el Botànic

La igualtat, la qualitat democràtica, l'energia, l'Estat de Benestar i la Cultura, prioritats a protegir per a Puig

Guardar

L'encara president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, en el debat d'investidura. Imatge de Rober Solsona
L'encara president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, en el debat d'investidura. Imatge de Rober Solsona

El líder del PSPV-PSOE i president del Grup Socialista a Les Corts, Ximo Puig, ha proposat cinc grans acords al candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat per a "protegir els avanços aconseguits". Durant la sessió d'investidura de Carlos Mazón, Puig ha destacat la igualtat, la qualitat democràtica, l'energia, l'Estat de Benestar i la cultura com a prioritats a protegir i ha afirmat que el Grup Socialista estarà disposat a col·laborar per a avançar en drets i mantindre l'estabilitat.

El president en funcions s'ha preguntat, durant el seu parlament, "Què passarà amb les dones maltractades? Què passarà amb la cultura lliure? Què passarà amb la convivència?", preguntant-se, a més, si tornaran els copagaments "confiscatoris", si implantaran el 'pin parental' o si "arraconaran el valencià a les escoles o a les institucions".

Quant a la igualtat, Puig ha plantejat ampliar l'acord contra la violència de gènere, protegir els recursos destinats a les víctimes i allunyar de les institucions als condemnats per violència masclista. En termes de qualitat democràtica, proposa institucionalitzar el diàleg social, protegir les institucions estatutàries i l'Agència Antifrau, i mantindre l'autonomia de la radiotelevisió pública.

En matèria energètica, es busca impulsar la transició energètica justa amb més energies renovables i atraure inversions sostenibles. A més, es proposa un pacte per l'Estat de Benestar que defense la gestió pública, evite les retallades i garantisca eficiència i suficiència, així com un pacte per la cultura i el valencià que protegisca la llibertat d'expressió, respecte l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i garantisca els drets lingüístics dels valencians.

Puig ha destacat la importància de la coherència i responsabilitat en la societat valenciana, oferint diàleg però defensant els drets socials i els assoliments obtinguts fins ara. Ha emfatitzat que el PSPV-PSOE continuarà defensant la democràcia, l'autogovern i els drets socials cada dia. Finalment, ha ressaltat el treball realitzat en els últims huit anys de govern, esmentant el rècord d'ocupació, exportacions i turisme en la Comunitat Valenciana, i destacant la transformació positiva que s'ha aconseguit en aqueix període.

Remake de "La Escopeta Nacional"

El president de la Generalitat en funcions ha començat el seu parlament demanant un minut de silenci per la dona assassinada pel seu marit a Antella. Puig també ha recordat l'assassinat de Miguel Ángel Blanco fa 26 anys i ha destacat la importància d'aquests esdeveniments en la lluita contra la violència d'ETA.

Per això, Puig ha instat a Mazón a no fer passos arrere en els avanços socials aconseguits en els últims huit anys, especialment en la lluita contra la violència masclista i en la memòria democràtica. Ha advertit que la Generalitat no pot permetre el negacionisme masclista i ha afirmat que el PSOE serà intransigent amb aquells que neguen aquesta realitat.

Puig també ha instat a Mazón a evitar situacions esperpèntiques i a no convertir els telenotícies en un remake de "La Escopeta Nacional", en referència al govern conjunt que el PPCV i Vox compartiran en la Generalitat.

Arxivat a:

Destacats