Aparcar en Falles és una odissea: aquestes són les places gratuïtes de Metrovalencia que ofereix la Generalitat

La Generalitat Valenciana, en col·laboració amb Metrovalencia, proposa solucions a l'aparcament durant aquestes Falles després d'habilitar diverses superfícies

Guardar

Imatge d'un dels aparcaments de Metrovalencia a la ciutat
Imatge d'un dels aparcaments de Metrovalencia a la ciutat

València a dia 13 de març ja està immersa de ple en la seua setmana gran de les Falles. Unes tradicionals festes que esperen enguany un ple històric de persones, ja que aquest any les nits en les quals es registren els actes més destacats, la Nit del Foc o el dia de Sant Josep, cauen cap de setmana. Una circumstància que motiva encara més a uns valencians que tornaran a gaudir de les primeres Falles sense restriccions al costat dels milers de turistes que trien la ciutat per a passar aquests dies festius.

Amb això, torna la sensació d'anar amb cotxe a València i no poder aparcar. Sí, així és. El que tracte d'aparcar en la ciutat ha de ser conscient de l'aventura "peculiar" que té per davant. Carrers tallats per l'afluència de milers de persones, pàrquings, dispositius de seguretat per tots costats. La tasca no és gens senzilla i fins i tot arriba un punt en el qual desespera.

L'aparcament arriba a convertir-se en un dels majors dolors de cap per a tot aquell que vulga desplaçar-se a València en Falles. Per això, amb motiu d'aquesta particularitat, hi ha canvis. Un dels més destacats és que desapareix l'ORA i la zona blava és gratuïta a València, per la qual cosa se suspén la regulació horària en els trams delimitats en aquest color.

Doncs bé, la Generalitat Valenciana, conscient de la situació problemàtica que suposa, ha oferit prop de 1.500 places pròpies d'aparcament gratuït en 15 estacions de superfície de les línies 1,2 i 9 de Metrovalencia que permetran un accés més fluid i ordenat a la ciutat de València durant el transcurs d'aquests dies festius. En aquesta línia, existeixen altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, propers a la xarxa de metro en diferents municipis per a facilitar l'accés de cotxes.

Servicio de Metrovalencia durante las Fallas
Servei de Metrovalencia durant les Falles

El motiu de situar aquests estacionaments en les zones de Metrovalencia resideix a que el transport suburbà continua consolidant-se com l'opció més utilitzada per a desplaçar-se per València en aquests dies. Així, els clients i clientes de Metrovalencia podran acudir als aparcaments dissuasoris, estacionar el seu vehicle i agafar el metro per a anar a gaudir de les festes o desplaçar-se per a treballar sense cap classe d'inconvenient.

Això sí, cal recordar que Metrovalencia ja de per si ofereix, gràcies al sistema Pàrquing + Metro (P+M), un total de 1.439 places d'estacionament distribuïdes en les estacions de València Sud (590), Masia de Traver (198), La Presa (123), Massarrojos (62), Bétera (60), Rocafort (54), Fuente del Jarro (52), Seminari - CEU (48), Riba-roja de Túria (47), Font Almaguer (42), Pobla de Vallbona (40), l'Eliana (39) o Empalme (42).

Unes places que afavoreixen l'aparcament als milers de persones que utilitzen aquestes instal·lacions. A més, cal agregar les 562 places posades en servei per part de l'Ajuntament de Quart de Poblet, les 250 de Burjassot, les 133 de Santa Rita, les 115 de Sant Isidre, les 50 de Paiporta, les 30 de Benaguasil o les 23 de Paterna. En definitiva, un total de 1.163 places més situades en les rodalies de les parades citades.

Aquestes 1.163 places cal sumar-li-les a les 1.439 que referíem abans, per la qual cosa els usuaris del metro podran comptar amb 2.602 places gratuïtes.

Una gran notícia amb la qual la Generalitat, en col·laboració amb Metrovalencia, pretén abastar de la millor forma possible l'afluència de milers de persones a la capital del Túria i la congestió del tràfic que comporta. Per aquesta raó, l'empresa dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) pretén motivar l'ús del transport públic a través de l'intercanvi del vehicle privat amb el metre i la intermodalitat. De fet, es pretén ajudar especialment a tots aquells que no tinguen una parada de metro pròxima i puguen veure's afavorits per aquestes prestacions.

Els Cicloparcs juguen també el seu paper

A banda, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en funcionament quatre cicloparcs tancats en les estacions de Torrent Avinguda, Empalme, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

Cadascun d'ells disposarà d'una porta d'accés amb obertura des de l'exterior mitjançant la utilització del lector de targeta de transport sense contacte. Així mateix, les bicicletes estaran assegurades al llarg de setze arcs d'acer ancorats al paviment per a garantir la seua seguretat. La connexió del sistema de videovigilància, igual que el control d'accés, amb els sistemes d'estació d'FGV i l'enllumenat nocturn també formaran part d'aquesta estructura.

D'aquesta forma, la Generalitat Valenciana tractarà de descongestionar el tràfic de milions de cotxes que aquests dies recorren la ciutat a la recerca d'un aparcament idoni per a gaudir de les Falles.

Arxivat a:

Destacats