Metrovalencia ofereix servei 24 hores durant les Falles 2023

Del 15 al 20 de març, Metrovalencia tindrà servei ininterromput les 24 hores del dia

Guardar

Metrovalencia en Falles
Metrovalencia en Falles

Metrovalencia ha donat a conéixer el servei especial de metro durant les Falles de València. Així, del 15 al 20 de març, hi haurà metro i tramvia de manera ininterrompuda les 24 hores del dia. Amb aquest reforç del servei de Metrovalencia durant les Falles 2023, l'empresa pretén facilitar els desplaçaments tant per dins de la ciutat, com els desplaçaments que es produïsquen des de i cap a l'àrea metropolitana de València.

D'aquesta manera, Metrovalencia ofereix els dies grans de Falles 120 hores de servei continuat i ajustat als principals actes de la programació fallera. De fet, la Línia 10 serà la més utilitzada per a veure els castells de Falles i la Nit del Foc 2023.

Així mateix, aquest cap de setmana s'han previst reforços al migdia per les mascletaes, que també s'oferiran durant els dies principals de les festes, a més de la prolongació a les nits, prenent com a referència el servei de metro nocturn que tant d'èxit té entre les persones usuàries.

Finalment, és important ressaltar que, amb motiu de la celebració de determinats actes fallers, algunes estacions de Metrovalencia romandran tancades durant un període determinat per motius de seguretat. Aquest és el cas de les estacions de Xàtiva i Colón, que estaran tancades els dies 16, 17, 18 i 19 de març de 12.30 a 14.30 hores. Com a alternativa, es recomana utilitzar estacions pròximes, com són la d'Àngel Guimerà, plaça Espanya, Albereda i Bailén.

Metrovalencia durant les Falles
Metrovalencia durant les Falles

Desplaçaments més barats

A més, gràcies a l'entrada en funcionament de la targeta SUMA, les persones usuàries podran desplaçar-se amb Metrovalencia, MetroBus, EMT i Renfe – Rodalia al mateix preu i amb una única targeta.

D'aquesta manera, en aquestes Falles, l'Abonament Jove Temporal permet viatjar de manera gratuïta en Metrobús, Metrovalencia i EMT als menors de fins a 30 anys i es manté també la reducció del 50% en tots els títols multiviatge per a la resta de persones usuàries.

Es reforça la seguretat i l'atenció a la ciutadania

Finalment, cal destacar que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està reforçant la seguretat durant les Falles 2023 en Metrovalencia. Així, fins al 20 de març, compten amb reforços en els dies i franges horàries dels actes més importants, com les mascletás, l'Ofrena o els castells. També es compta amb el suport i col·laboració de diferents Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, duent-se a terme la coordinació entre els diferents dispositius de cada entitat o institució, com es fa tots els anys, perquè les Falles se celebren dins de l'ambient més segur possible.

En aquesta línia, es recorda que està prohibit accedir amb globus, material pirotècnic i en determinats moments i trams de la xarxa subterranis amb bicicletes.

Quant a l'atenció a la ciutadania, i amb motiu de l'increment de persones usuàries que s'espera durant aquests dies, FGV ha incorporat a 110 agents d'atenció al client en estacions: 75 per a les línies de metro i 35 per a tramvia. En torns de matins, vesprada o nit, aquests agents realitzen labors d'informació i atenció al client en estacions, preferentment en els vestíbuls, i si és necessari en les andanes, tant en els serveis ordinaris com extraordinaris que l'empresa pública programa per a les Falles de València.

Arxivat a:

Destacats