Oci

Arriba el Primer Torneig Nacional de Llançament de Destrals i serà a Gandia

El torneig es celebrarà el 8 i 9 d'abril i compta amb importants premis per als guanyadors en aquest curiós esport que cada vegada té més adeptes

Guardar

Dianes per al llançament de destrals 'The Tomahawk' a Gandia
Dianes per al llançament de destrals 'The Tomahawk' a Gandia

Gandia, Madrid, València, Murcia, Barcelona, Sevilla... Són moltes les ciutats que en l'àmbit nacional compten amb sales de tir de destral. Una activitat recreativa que va aparéixer a Espanya en 2018 i que ara va a viure el seu 'Primer Torneig Nacional de Llançaments de Destrals', en el qual participen 15 sales de llançament de destrals de tota Espanya. La competició se celebrarà en la sala 'The Tomahawk' en la platja de Gandia durant els dies 8 i 9 d'abril i està organitzat per Carolina Gascón, llançadora professional de destrals que va participar durant 3 anys en la World Axe Throwing League, la lliga oficial de llançament de destral dels Estats Units, sent l'única espanyola que ha competit en ella.

El torneig va tancar la seua inscripció el passat 3 d'abril i compta amb més d'un centenar d'inscrits, així com a premis econòmics per als guanyadors: 3.000 euros per al campió o campiona, 1.500 per a qui aconseguisca fer-se amb la medalla de plata i 500 euros a qui aconseguisca completar el podi amb el tercer lloc. Per a arribar a aquest moment i superar a la resta de competidors, els concursants hauran de superar tres fases i demostrar ser els millors encertant a la diana. Les dues primeres fases seran eliminatòries per a tot aquell jugador que no obtinga una puntuació mínima, i la tercera fase enfrontarà als classificats en un contra un fins a una final que decidirà qui és el campió del torneig.

La destral utilitzada és l'oficial de la lliga de llançaments de destral dels Estats Units, una destral de voltant d'un quilo de pes i d'uns 50 centímetres de grandària que els i les participants hauran d'encertar en el cor de la diana per a aconseguir la puntuació més gran a una distància de 4,5 metres. Aquest esport va arribar a Espanya en 2018, després de triomfar en altres països, i es tracta de la primera competició de llançaments de destral organitzada per una agrupació de sales de tot el país, des de Tenerife fins a Mallorca, passant per sales com la de Gandia, seu del torneig.

Destacats