Impuls al turisme social: la Generalitat ajudarà als hotels que participen en el programa de vacances de l'Imserso després de l'estiu

Puig anuncia ajudes de cinc milions d'euros per a assegurar la viabilitat del sector i el manteniment de l'ocupació

Guardar

Roda de premsa del president Ximo Puig després de la reunió amb HOSTEC
Roda de premsa del president Ximo Puig després de la reunió amb HOSTEC

Sis euros per habitació per dia. Aquestes són les xifres que la Generalitat està disposada a assumir per a tractar de liderar el turisme social en els mesos de tardor i hivern de 2022. Amb un paquet global de cinc milions d'euros, els establiments hotelers que es mantinguen després de l'estiu en el programa de vacances de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) disposaran d'aquestes ajudes que arriben amb l'objectiu d'assegurar la viabilitat del sector i el manteniment de l'ocupació.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el conseller d'Hisenda, Arcadi España, han tancat aquest acord en una reunió al Palau amb el president de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), Toni Mayor, i representants de la patronal hotelera, en la qual també han participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; i el director general de Turisme, Herick Campos.

Puig ha assegurat que la finalitat d'aquestes ajudes és donar una "resposta immediata" que no sols assegure la viabilitat del programa i garantisca el manteniment de l'ocupació, sinó que contribuïsca al fet que el sector puga tindre "la millor campanya de turisme social". "Ens juguem molt", ha indicat el president que ha recordat que l'activitat genera 3.000 llocs de treball directes, als quals se suma una xifra superior d'ocupacions indirectes.

Concretament, es podran beneficiar tots els establiments hotelers que posen a la disposició dels programes de turisme social de l'Imserso habitacions en la Comunitat Valenciana durant un període mínim de 90 dies amb el requisit de mantenir-se en la campanya tardor-hivern. Així mateix, l'import de l'ajuda serà de 6 euros per habitació posada a la disposició del programa i per dia, fins a un màxim de 150 dies.

Completar l'aportació de l'Estat

Mitjançant aquesta línia d'ajudes es busca completar l'aportació que els hotels reben de l'Estat, compensar-los per l'increment de costos derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i contribuir a la desestacionalització de l'activitat turística, mentre es continua reivindicant al Govern central l'increment de les aportacions al programa per a evitar que s'oferisquen serveis per davall del preu de cost.

Puig ha recordat la importància de l'Imserso, que permet mantenir obertes a l'hivern les instal·lacions hoteleres amb el corresponent manteniment de l'ocupació i que contribueixen a més al fet que les persones majors puguen gaudir d'una millora de la seua qualitat de vida i de la seua salut.

A més del seu impacte social, aquesta mesura tindrà també un retorn econòmic que repercutirà no sols en les empreses beneficiàries, sinó en el conjunt de l'economia de la Comunitat Valenciana.

Destacats