Colomer reivindica en el Consell Espanyol de Turisme la millora del programa de l'Imserso

El secretari autonòmic trasllada "el malestar que mostra el sector" en la Comunitat Valenciana

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en el Consell Espanyol de Turisme
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en el Consell Espanyol de Turisme

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reivindicat en el Consell Espanyol de Turisme "la millora del programa de l'Imserso".

Francesc Colomer ha participat en el Consell juntament amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i responsables de Turisme de les diferents comunitats autònomes espanyoles, així com amb representants de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials, de les cambres de Comerç, sindicats i professionals de reconegut prestigi de diferents àmbits.

Per a Colomer, "aquest és un fòrum apropiat per a reivindicar la millora del programa de l'Imserso, i encara que té les competències un altre ministeri, des d'ací ha d'escoltar-se la veu del turisme, que reclama canviar les condicions".

El titular de Turisme ha assenyalat que, amb les condicions actuals de l'Imserso, que recentment el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2020 ha anunciat que no alterarà, "se'ns condemna a perdre competitivitat, perdre qualitat i arruïnar al sector turístic valencià".

Colomer ha recalcat que el programa d'Imserso "ha ajudat històricament a desestacionalitzar i a mantenir les plantilles de llocs de treball", però ha incidit en què "no pot descansar per més temps sobre la base de les pèrdues del sector hoteler".

Francesc Colomer ha recordat que la Comunitat Valenciana "és un territori destinatari històricament de l'Imserso" i ha apuntat que "la rectificació ha de ser analitzada com un tema d'Estat, i el Ministeri que té la competència ha d'escoltar i dialogar per a poder reformular un model que ens permeta assegurar un programa que ha funcionat i que ara està molt amenaçat i pot desaparéixer si no es milloren les condicions".

Colomer ha assenyalat que en el programa Imserso "hi ha dues ànimes, la social, que és fantàstica perquè els majors puguen viatjar, però també la turística que té a veure amb la consolidació de l'ocupació i de l'economia valenciana, i aquesta és la que estem defensant".

Ampliació del pla d'eficiència energètica

Durant la reunió del Consell Espanyol de Turisme, Colomer també ha sol·licitat que el pla d'eficiència energètica del Govern central s'amplie a altres subsectors com l'hostaleria i festivals i música en viu.

Colomer ha explicat que "aquest pla ara mateix es limita a allotjaments, però hi ha altres subsectors que també estan treballant i necessiten reforçar esforços en aquesta matèria".

Així mateix, ha indicat que des de Turisme ja s'està treballant amb els festivals amb projectes de digitalització o amb esdeveniments pilot com el de festivals intel·ligents. El model de festivals intel·ligents permet als festivals de música aplicar sistemes de mesurament que els aporten dades amb el que aplicar millores de gestió i sostenibilitat.

D'altra banda, Colomer també ha plantejat la importància de la "cogestió en la decisió dels fons europeus" i ha assenyalat que "han de significar no sols una operació pal·liativa a curt termini, sinó que hem de plantejar-la com de llums llargues i de transformació del nostre model turístic".

Destacats