Colomer afirma que el turisme a l'agost supera les previsions amb una ocupació del 90 %

Guardar

Barques al llac de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Barques al llac de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest dijous que l'ocupació turística de la Comunitat Valenciana durant el mes d'agost "supera les previsions" ja s'aconseguirà una ocupació mitjana del 90% als hotels del litoral.

Sobre aquest tema, Colomer, en un comunicat, ha destacat que aquestes xifres suposen "la confirmació del retorn del turisme de manera contundent al nostre destí i la capacitat que ha tingut el sector per a fidelitzar als mercats".

Així, ha assenyalat que si principis d'agost es partia amb una previsió d'ocupació mitjana del 81,69 % en el litoral i de més d'un 65% a l'interior, en aquest moment s'estima que els hotels del litoral aconseguiran el 90% d'ocupació mitjana.

En aquest sentit, l'ocupació mitjana serà superior en algunes zones com Benidorm on s'espera arribar al 95%. De la mateixa manera, les previsions a l'interior també són ara molt superiors, ja que aconsegueixen el 81%, la qual cosa suposa 16 punts més que a l'inici del mes.

Colomer ha apuntat que "és important tindre en compte la capacitat de vertebració del territori que aporta el turisme sobre la base de la diversitat d'ofertes i experiències que podem trobar, no sols en la franja litoral, sinó també a l'interior de la nostra comunitat".

Així mateix, ha incidit en el fet que "el mes d'agost confirma la fidelitat dels diferents mercats amb el destí Comunitat Valenciana", al mateix temps que ha destacat que "el dinamisme del mes de juliol ja aventurava un agost molt positiu".

L'ocupació final del mes de juliol va superar en deu punts les previsions inicials, ja que, si s'estimava una xifra del 75% en hotels del litoral, finalment es va aconseguir una ocupació mitjana hotelera del 85,13%. De la mateixa manera, respecte als hotels d'interior, l'ocupació de juliol va aconseguir el 70%, la qual cosa suposa un increment de 18,4 punts respecte a 2021.

"EXPERIÈNCIES MÉS ATRACTIVES"

El secretari autonòmic de Turisme ha posat l'accent que "la diversitat d'oferta i experiències més atractives i professionalitzades, fan que s'incremente la tendència a l'equilibri territorial, on l'àmbit rural té cada vegada més pes turístic".

Així s'ha referit a la demanda que, de manera conjuntural durant la pandèmia, "treballem per a convertir en estructural durant tot l'any, amb l'aportació de dinàmica a les zones d'interior en virtut del producte, l'oferta i les experiències que entre tots hem construït".

Al seu judici, "aquest és un any en què podem destacar el valor del turisme per a entendre la nostra economia, societat i territori" i ha assenyalat que "ara el nostre repte és consolidar les xifres i desestacionalitzar, perquè la tardor i l'hivern seguisquen aquesta senda".

Colomer ha indicat que la Generalitat mantindrà "polítiques d'estímul" com el Bo Viatge i ha subratllat que "més enllà de les xifres devem també analitzar altres paràmetres, com la rendibilitat o la vertebració territorial".

A més, ha afirmat que durant la tardor "reprendrem la nostra presència en fires nacionals i internacionals, així com en tota mena d'esdeveniments de promoció que ens situen en l'imaginari col·lectiu dels mercats amb un pla operatiu de màrqueting més dinàmic que mai, ja que ens interessa no perdre ritme i que el sector turístic continue sent un motor socioeconòmic tan important per a la nostra comunitat".

"Enguany ens plantegem tornar a reforçar la nostra promoció en mercats llunyans, amb estratègies que la pandèmia ens va obligar a paralitzar, però que estem en condicions de recuperar", ha conclòs el secretari autonòmic de Turisme.

Destacats