Aquests són els 2 dies de parada de producció de l'ERTO anunciats per la Ford en la fàbrica d'Almussafes

Ford anuncia que la parada prevista per al dimecres 26 d'abril passa al dilluns 24 del mateix mes i la del divendres 16 de juny al dimarts 25 d'abril

Guardar

Dos treballadors amb un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona
Dos treballadors amb un vehicle a la fàbrica de Ford a Almussafes. Imatge de Rober Solsona

Passen els dies i el conflicte entre sindicats - Ford persisteix. Un problema que segueix sense solucionar-se, però en el qual continuen succeint-se novetats. Ara, amb l'avís de l'empresa multinacional de la indústria de l'automòbil sobre els 2 dies de parada de producció de l'ERTO a Almussafes.

En aqueix sentit, aquestes són les dues modificacions que hi haurà. Primer, la parada pronosticada per al dimecres 26 d'abril passa al dilluns 24. De la mateixa manera, es trasllada la parada del divendres 16 de juny al dimarts 25 d'abril. Dues modificacions que tant la direcció de Ford com el sindicat de la UGT han acordat dins de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que segueix en vigor en la factoria d'Almussafes (València).

Una resolució que es coneixia després de la reunió mantinguda per la Comissió Mixta de Seguiment de l'ERTO ahir dimecres a les 16.30 amb l'objectiu de tractar els canvis i la situació inestable en relació amb el subministrament de semiconductors i components derivats.

Logo de Ford en la entrada de la fábrica de Almussafes
Logo de Ford en l'entrada de la fàbrica d'Almussafes

Els ERTO continuen en la fàbrica d'Almussafes

Un greu inconvenient per al desenvolupament habitual de la producció de l'empresa i que provoca que en la fàbrica d'Almussafes es porten aglomerant diversos ERTO des de 2020. Situació que continua perjudicant l'estabilitat i relació de l'empresa amb els seus treballadors.

En aquesta línia, aquests expedients reguladors que comentàvem afecten en gran manera, de forma total o parcial, a tota la plantilla. Encara més, durant aquestes parades de producció, són els mateixos treballadors els que perceben un 80% del seu salari i el 100% de les pagues, amb tal de protegir les seues vacances i antiguitat en l'empresa.

Sens dubte, un anunci del trasllat de 2 dies de parada de producció de l'ERTO en la fàbrica d'Almussafes que varia el calendari estipulat que mantenen l'adreça amb els sindicats, però que encara aviva el conflicte (encara per resoldre).

Arxivat a:

Destacats