Un poema de Lope de Vega convidarà a visitar la Comunitat Valenciana en la campanya turística més emotiva

Ximo Puig destaca que el sector afronta aquesta etapa amb “optimisme” per la bona situació epidemiològica i demana a la UE que garantisca aquest estiu la mobilitat

Guardar

Un poema de Lope de Vega convidarà a visitar la Comunitat Valenciana en la campanya turística més emotiva

Sentiments, vivències, diversitat, contrastos... Hi ha experiències que són difícils d'explicar. I això és el que tracta de transmetre la nova campanya turística de la Comunitat Valenciana, que era presentada ahir a l'Aula Magistral del Palau de les Arts de València.

Per a tractar d'aconseguir-ho s'ha apel·lat a les emocions. Gràcies a la poesia, que actua com a fil conductor, uns versos de Lope de Vega, escrits després de la seua estada de dos anys en el territori valencià, es complementen amb imatges de tots els racons de la Comunitat Valenciana per a traslladar a l'espectador a sentir que està vivint uns moments irrepetibles.

Com explicava el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, es pretén donar veu als qui ens han visitat per a traslladar les seues emocions, i utilitza, per a això, recursos com el de traçar un paral·lelisme entre la visió del poeta i dramaturg i les sensacions que es poden descobrir en la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta campanya, titulada "Qui ho ha viscut ho sap", Turisme Comunitat Valenciana avança en l'objectiu de reactivar el sector amb l'arribada de l'estiu.

"OPTIMISME" DAVANT LA CAMPANYA ESTIVAL

En la seua compareixença durant l'acte, el president Ximo Puig va subratllar que aquesta campanya "sintonitza" amb la realitat actual perquè "és el moment de tornar a mostrar al món" com és la Comunitat Valenciana, i d'establir les bases, "no sols d'una recuperació econòmica i social, sinó també d'una recuperació emocional".

El president va afirmar que s'afronta el pròxim inici de la campanya turística amb l'"optimisme" que genera ser ja durant huit setmanes l'autonomia amb la menor taxa d'incidència de Covid-19 i va definir com a "fonamental" que es genere un adequat marc de confiança a escala europea, amb mesures que, des de les institucions de la UE, garantisquen la mobilitat.

"Europa ha de tornar a eixe espai comú en el qual tots els europeus puguen desplaçar-se", indicava Puig, insistint en la necessitat que es financen les proves PCR, perquè "no hi haja desigualtat en l'accés al turisme".

HAURÀ CERTIFICAT EUROPEU AL JUNY

En aquest sentit, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, assegurava ahir en la seua visita a la Comunitat Valenciana que Espanya podrà comptar el mes de juny amb el certificat digital verd de vacunació que concedeix la Unió Europea, que garanteix la mobilitat entre països de la UE.

A més, a partir del 20 de maig, es podran "flexibilitzar" les restriccions de mobilitat entre països que estan fora de la UE, la qual cosa permetria que Espanya puga rebre turistes del Regne Unit, els Estats Units, Sud-amèrica i Àsia. Tot això si s'aprova la nova taxonomia que contempla la UE per a rebre a turistes que estiguen vacunats.

La ministra es va mostrar confiada que Espanya puga recuperar la meitat del total de turistes estrangers que va rebre en 2019 (84 milions) durant el que resta d'any "si el ritme de vacunació es manté" i si s'aconsegueix al juny el certificat digital verd que concedeix la UE al juny.

Al maig hi haurà deu destins espanyols "pilot" per a poder utilitzar i determinar l'ús d'aquests certificats. "És molt bona notícia, no sols per al Regne Unit sinó també per a la Comunitat Valenciana que no hi haja limitacions de mobilitat, ja que podran vindre turistes que garantisquen el concepte de persona segura amb la vacunació corresponent", va indicar.

Finalment, sobre la campanya de l'Imserso, Marato va anunciar que el Govern està en disposició de desenvolupar-la "conforme al calendari que té en un any normal", per la qual cosa està previst que funcione a partir d'octubre.

UNA CAMPANYA INTERNACIONAL

La campanya "Qui ho ha viscut ho sap" s'emetrà en els mitjans de comunicació nacionals i autonòmics, però també internacionals, i, per a això, s'han produït nombroses peces per a televisió i xarxes socials, gràfiques per a mitjans impresos, cunyes de ràdio o peces en portals online, continguts tots ells en els quals es mostren els diversos productes online amb l'estratègia turística impulsada des de Turisme Comunitat Valenciana.

A més de la gastronomia i l'enoturisme, el Mediterrani interior i natural, el turisme actiu i esportiu o el turisme cultural, la campanya tindrà peces d'altres productes i també de segments com el turisme jove, el familiar o el LGTBI. Així mateix, s'adapta a les diferents temporades estacionals amb espots, gràfiques i tascons de ràdio que promouen els viatges al llarg de tot l'any.

Per a potenciar la participació i donar a conéixer iniciativa més enllà dels mitjans de comunicació, s'ha activat un portal, en el qual les persones usuàries podran penjar les seues pròpies fotos del territori valencià o conéixer les localitzacions en les quals ha sigut rodat l'espot de la campanya.

A més, seguirà amb la línia creativa iniciada en 2016 amb "Mediterrani en Viu" i s'acompanyarà d'accions d'informació i conscienciació de la Comunitat Valenciana com a destí segur.

Destacats