"La Fórmula 1 anava a eixir gratis i en realitat va ser ruïnosa"

Fran Ferri ha mostrat satisfacció per la citació de les exconselleres populars pel cas Valmor i recorda que Compromís va denunciar les irregularitats

Guardar

fran-ferri-sessio-control
fran-ferri-sessio-control

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la satisfacció de la seua formació després de conéixer que el Tribunal de Comptes ha citat a declarar a les exconselleres del PP Trini Miró i Lola Johnson per les suposades irregularitats del cas Valmor i la Fórmula 1.

Segons recorda Ferri, en 2013 Compromís va denunciar davant el Tribunal de Comptes la compra per part del govern del PP de l'empresa que s'encarregava d'organitzar el Gran Premi de Fórmula 1 de València, assumint un total de 34 milions de deute.

"Consideràvem en la nostra denúncia que allò va ser una utilització indeguda de fons públics per part del govern del PP, que va adoptar decisions arbitràries mitjançant un exercici abusiu de poder per a beneficiar als propietaris de l'empresa Valmor Sport SL, incorrent així en responsabilitat comptable en assumir irregularment obligacions amb càrrega econòmica, generant un greu perjudici als fons públics", ha assegurat.

Segons Ferri "el fi de la nostra denúncia davant el Tribunal de Comptes era que hagueren de pagar personalment el perjudici econòmic de la injustificada compra d'aquesta empresa. Valorem la citació de les exconselleres com un pas endavant en l'objectiu de què ens tornen als valencians i valencianes els diners d'aquella negligent gestió".

Segons el parer del portaveu de Compromís, el PP va dir que "la Fórmula 1 ens anava a eixir gratis" però "en realitat va ser ruïnosa per a les arques públiques, encara que molt beneficiosa per als amics del PP". En aquest sentit, ha ressaltat el suposat finançament "il·legal" del Partit Popular, al que sí que li van "eixir gratis" els actes de campanya electoral.

Destacats