La "festa" del PP valencià s'asseu en l'Audiència Nacional

Compareix Ricardo Costa pel cas Gürtel, el mateix que va assegurar en 2009 que “en el Partit Popular, la festa no s’acaba mai”

Guardar

Costa_y_Camps._Comité_Ejecutivo_Regional._13_Octubre_2009
Costa_y_Camps._Comité_Ejecutivo_Regional._13_Octubre_2009

"En el Partit Popular, la festa no s'acaba mai", deia entre somriures l'exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, en 2009, quan es resistia a abandonar la formació pels casos de corrupció que li aguaitaven. Aqueixa frase i tota l'hemeroteca el persegueixen. Hui compareix en l'Audiència Nacional pel cas Gürtel, juntament amb l'exvicepresident de la Generalitat, Vicente Rambla, l'exvicesecretari del partit, David Serra, l'extesorera, Yolanda García, i l'exgerent de la formació, Cristina Ibáñez.

És la cinquena sessió de la vista oral del juí. La setmana passada ja van passar per la sala nombrosos empresaris, i els responsables d'Orange Market, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez "El Bigots". Tots ells van tirar de la manta. Presumptament, la mare del corder ací era la cúpula del Partit Popular valencià.

Segons les declaracions, el PP va obligar als responsables d'Orange Market a facturar en B i a emetre factures falses en favor d'altres empresaris propers a la formació política. Si tots van apuntar a Ricardo Costa, "El Bigots" va anar més enllà, i va assenyalar al mateix Francisco Camps, expresident de la Generalitat, com la persona que donava les ordres a la trama. No obstant això ell no està imputat.

Així doncs, la defensa dels imputats del PP és molt difícil. Inicialment, alguns d'ells van argumentar que tots els delictes dels quals se'ls acusava estaven prescrits. Davant la negativa del jutge, ara tot apunta al fet que, com Álvaro Pérez, la seua estratègia siga assumir alguns delictes i mirar cap amunt en el partit, assenyalant a Camps. No obstant això, a aquestes altures del partit, per a ell sí que estarien prescrits els delictes de falsedat documental i finançament il·legal, per la qual cosa les possibles conseqüències d'apuntar-li serien judicialment nul·les. Però no per als mateixos acusats, que poden veure rebaixada la seua pena per col·laborar amb la justícia i millorar la seua imatge pública. I és que, en realitat, tot sembla apuntar que la cúpula del PP no es va emportar diners, però sí que va participar en l'enriquiment de la mateixa formació durant les campanyes electorals de 2007 i 2008.

"La festa" de la qual parlava Ricardo Costa veu com s'apaguen els focus, un a un. Primer van ser els empresaris, després va ser Orange Market, i ara solament queda conéixer el que diu la mare del corder: el PP valencià. Quina festa.

Destacats