Segons Correa, el PP els imponia el cobrament amb factures falses

"Si voleu cobrar, heu de cobrar a aquests senyors", deia Ricardo Costa, exsecretari general del PP valencià

Guardar

francisco-correa
francisco-correa

Pablo Crespo, el gestor de la trama Gürtel, es reunia amb Ricardo Costa, exsecretari general del PP valencià, i aquest li imposava cobrar mitjançant factures falses als altres empresaris que pagaven en B. Així ho ha confessat Francisco Correa, sobrenomenat "Don Vito", en el judici del cas que es va iniciar dilluns passat en l'Audiència Nacional i que investiga el presumpte finançament irregular del PP de la Comunitat Valenciana.

"Si voleu cobrar, heu de cobrar a aquests senyors", li deia Ricardo Costa a Crespo. Tots dos es reunien i el popular valencià l'informava de quins empresaris anaven a pagar en B, segons explica Correa, que assegura que Pablo Crespo, que va ser exsecretari d'Organització del PP gallec, sempre acudia descontent perquè "mai va voler acceptar" aquest tipus de facturació. Així mateix, recalca que les factures no eren per serveis que no es van prestar, sinó per serveis que es van prestar al PP.

"Tant de bo haguérem tingut més treball per a la Generalitat", es lamenta Correa, que en la seua declaració ha apuntat que prestaven la majoria dels treballs al PP, i no a l'Administració valenciana. I després aclareix: "tot" el treball "era per al Partit Popular". I és que admet que va muntar l'empresa Orange Market "per a treballar per al PP".

Cal recordar que Francisco Correa ha arribat a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció per a rebaixar la seua pena de presó de 24 anys i mig per aquesta causa. A canvi d'açò, el cervell de la Gürtel ha acceptat confessar i així aconseguir aquests atenuants, per la qual cosa la setmana passada va enviar un escrit a l'Audiència Nacional, mostra del seu interés per col·laborar amb la justícia, en el qual admetia que el PP li pagava de tres formes: legalment, en B, i mitjançant factures falses.

Arxivat a:

Destacats