La Comunitat Valenciana accelerarà la vacunació la setmana vinent amb l'arribada d'un 38% més de dosis

S’espera que arriben 401.400 vacunes, un increment de més de 151.600 respecte a aquesta setmana, l’enviament més elevat des de l’inici de la campanya

Guardar

vacunacion
vacunacion

La Comunitat Valenciana rebrà la setmana vinent un total de 401.400 dosis de vacunes contra el coronavirus, la qual cosa suposa l'enviament més elevat des de l'inici de la campanya, fa ara quatre mesos. Concretament, s'augmentaran en més de 151.600 vacunes respecte a aquesta setmana, en la qual s'han rebut 249.743 dosis, un increment del 38%.

Per a entendre la magnitud del subministrament, cal destacar que en aquestes 18 setmanes que han transcorregut des que es va començar amb el procés d'immunització en els últims dies del 2020 s'han administrat 1.574.074 dosis, sent 411.342 valencians i valencianes els que ja disposen de la pauta completa.

Si es compleixen les previsions, a mitjan mes de maig almenys dos milions de valencians i valencianes hauran rebut una dosi, ja que les autoritats autonòmiques han informat que els vacunòdroms tenen una capacitat de subministrar fins a mig milió de vacunes a la setmana.

En xifres, arribaran a la Comunitat Valenciana els primers dies de maig un total de 187.200 dosis de Pfizer, 168.000 d'AstraZeneca, 32.800 de Moderna i 13.400 de Janssen.

VACUNACIÓ ALS NASCUTS ENTRE 1952 I 1955

Aquest augment de l'enviament de dosis coincideix amb la previsió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de començar la setmana vinent a vacunar a les persones amb edats compreses entre els 69 i els 66 anys (nascudes entre 1952 i 1955, tots dos inclosos).

Com en la resta de grups que ja han iniciat el procés, les persones interessades rebran una invitació per SMS o una telefonada a amb la informació sobre quan i on han de vacunar-se.

D'altra banda, respecte a les persones en residències, actualment quasi el 100% ha rebut ja una dosi i el 93% ja té les dues. A més, el 100% dels majors de més de 80 anys ja han rebut almenys una dosi i el 90% estan vacunats. Entre els 70 i 79 anys la cobertura d'una dosi és del 71,9% i el 5,8% estan vacunats d'ambdues.

RITME PER DAMUNT DE LA MITJANA ESTATAL

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha felicitat per aquesta previsió de recepció de 401.400 dosis de vacunes i ha recordat que "representa quasi una quarta part de totes les dosis administrades". A més, ha destacat que actualment el ritme de vacunació es manté en la Comunitat Valenciana per damunt de la mitjana d'Espanya: s'han administrat el 92,1% de les dosis rebudes, enfront del 88% de mitjana.

"Es tracta d'una bona notícia que ens permetrà accelerar el ritme d'immunització, encara que som conscients que el ritme depén de la capacitat de subministrament i el compliment dels contractes per part dels laboratoris", ha indicat Puig.

En aquest sentit, el cap del Consell ha incidit en què fins a setembre arribaran dos milions de Janssen a la Comunitat Valenciana, la qual cosa permetrà immunitzar al 40% de la població, i ha indicat que a partir de la tardor i l'hivern caldrà preparar-se "perquè no ressorgisca la malaltia". En eixe moment s'espera tindre un nivell de vacunació "per damunt del 80%".

INCREMENT DELS PUNTS DE VACUNACIÓ

Per a garantir una administració més àgil de les dosis que arriben setmanalment, s'ampliaran a 124 els punts de vacunació establits. Serà a partir del pròxim 24 de maig quan s'implementarà aquesta mesura que, a més, permetrà desplaçaments més curts a les persones que han de ser vacunades.

L'objectiu d'aquesta nova distribució de punts (que implica mantenir oberts tots els actuals), segons ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, és "acostar encara més la vacunació a tots els ciutadans i ciutadanes, al mateix temps que puguem administrar totes les dosis que arriben a la Comunitat per a protegir, com més prompte millor, a les 4.269.305 persones que han de ser vacunades".

Així mateix, es garantirà la continuïtat del funcionament normal dels centres d'atenció primària i evitarà la possible aglomeració de persones en ells, assegurant així el compliment de la disposició de circuits diferenciats i distàncies de seguretat, entre altres mesures preventives.

En aquests punts de vacunació s'agruparan els ciutadans de 328 municipis, mentre que en els restants 214, que corresponen a les zones bàsiques de salut més remotes o amb accés més difícil, es vacunaran, tal com s'està fent ara, en els seus propis centres de salut.

Destacats