La Comunitat Valenciana rebrà la pròxima setmana el carregament de vacunes més elevat des de l'inici de la vacunació

Guardar

067-vacunas-la-barraca-1
067-vacunas-la-barraca-1

La Comunitat Valenciana rebrà la setmana vinent un total de 401.400 dosi de vacunes contra el coronavirus: 187.200 dosi de Pfizer, 168.000 d'AstraZeneca, 32.800 de Moderna, 13.400 de Janssen.

Així ho ha indicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la seua visita al 'vacunòdrom' d'Alacant, on ha explicat que la xifra que s'espera rebre la setmana vinent "suposa l'enviament més elevat en els quatre mesos de campanya de vacunació" i "representa quasi una quarta part de totes les dosis administrades".

El president de la Generalitat ha indicat que en aquestes 18 setmanes s'han administrat 1.574.074 dosi i que hi ha 411.342 valencians i valencianes amb la pauta completa. També que el ritme de vacunació es manté a la Comunitat per damunt de la mitjana d'Espanya: s'han administrat el 92,1% dosi de les rebudes, enfront de les 88% de mitjana.

"Es tracta d'una bona notícia que ens permetrà accelerar el ritme d'immunització, encara que som conscients que el ritme depén de la capacitat de subministrament i el compliment dels contractes per part dels laboratoris", ha indicat Ximo Puig.

Respecte a les persones en residències, quasi el 100% ha rebut ja una dosi i el 93% ja té les dues. A més, el 100% dels majors de més de 80 anys ja han rebut almenys una dosi i el 90% estan vacunats. I entre els 70 i 79 anys la cobertura d'una dosi és del 71,9% i el 5,8% estan vacunats d'ambdues.

En aquest sentit, Puig ha incidit en què fins a setembre arribaran dos milions de Janssen a la Comunitat Valenciana, la qual cosa permetrà immunitzar al 40% de la població, i ha indicat que a partir de la tardor i l'hivern caldrà preparar-se "perquè no ressorgisca la malaltia". En eixe moment, espera tindre un nivell de vacunació "per damunt del 80%".

UNIVERSALITZACIÓ

D'altra banda, el president ha indicat que la setmana vinent defensarà davant el Comité de les Regions la necessitat de "proveir vacunes no sols als països europeus, sinó també a la resta de nacions i països del món". Per a Puig, la "universalització" de la vacunació és "fonamental" enfront d'una pandèmia global.

"Si no es vacuna al conjunt de la població, el virus continuarà estant", ha defensat des d'una posició "ètica" i "pragmàtica". "És que és absolutament necessari tindre una visió global", ha incidit.

Arxivat a:

Destacats