Imputen a Camps per sobrecostos milionaris en la F1

A més, està sent investigat en el cas Valmor i ha sigut assenyalat nombroses vegades en el juí de la Gürtel

Guardar

Costa_y_Camps._Comité_Ejecutivo_Regional._13_Octubre_2009
Costa_y_Camps._Comité_Ejecutivo_Regional._13_Octubre_2009

Francisco Camps no es trau els casos de corrupció de les mans. El jutjat d'Instrucció número 17 de València ha citat a declarar aquesta mateixa vesprada a l'expresident de la Generalitat com investigat per presumptes irregularitats en la construcció del Circuit de la Fórmula 1 a València.

Es tracta d'un procediment secret que està duent a terme la Fiscalia Anticorrupció de València, que també ha ordenat registrar la vivenda de l'exconseller d'Infraestructures durant el Govern de Camps, Mario Flores (PP). A més, el passat mes de maig la Guàrdia Civil es va personar en la seu de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a demanar els expedients de l'anterior govern per a la contractació de les obres del Gran Premi de la F1.

La citació ocorre després que Camps haja sigut nomenat sessió rere sessió en el juí del cas Gürtel, al que haurà d'acudir a declarar el pròxim 8 de març com a testimoni. L'excap del Consell està a més imputat en el cas Valmor, també relacionat amb presumptes irregularitats en l'organització dels Mundials de F1, i hauria d'haver acudit als tribunals en gener, però la seua declaració es va suspendre fins a un altre avís.

Amb tot, Camps es nega a dimitir del seu lloc honorífic en el Consell Jurídic Consultiu (CJC) per ser expresident de la Generalitat, malgrat ser reprovat per les Corts Valencianes amb l'abstenció del Partit Popular.

"Ni 3 ni 33 imputacions de Camps"

"Ni 3 ni 33 imputacions de Camps ens van a fer canviar d'opinió", ha sentenciat Manolo Mata, portaveu del PSPV en les Corts, després de conéixer-se la citació. Així doncs, ha instat a l'expresident a abandonar el CJC, perquè "els polítics, quan passen per situacions com aqueixa, han d'abandonar la responsabilitat que estan ostentant". Finalment, ha posat en relleu que "tots els seus col·laboradors" s'han confessat culpables.

Fran Ferri, síndic de Compromís en les Corts

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha tornat a recalcar que el Partit Popular "ha sigut una màfia" instal·lada en la Generalitat que "jugava amb els diners" de la ciutadania. Per això, ha demanat al Partit Popular "que retornen els diners". "Aquesta gent solament té una forma de funcionar", ha assenyalat, per la qual cosa ha demanat als valencians i les valencianes que "no els voten" perquè el PP "no torne a les institucions".

Antoni Estañ, síndic de Podem en les Corts

"El senyor Camps no solament no fa cas a les Corts, sinó que hui eixirà del CJC i es dirigirà al jutjat", ha dit Antonio Estañ, portaveu de Podem, abans de qualificar-ho com "el culmen de la vergonya". Per això, el líder de la formació morada ha instat als grups a reformar l'Estatut d'Expresidents per a "traure-ho de les institucions" i reprovar a Camps de nou.

Destacats