Camps, imputat per la Fòrmula 1

Haurà de declarar el pròxim 24 de gener per suposat delicte de prevaricació i malversació de fons

Guardar

1280px-francisco_camps_asiste_a_la_proclamacion_de_alberto_fabra-_5_abril_2011
1280px-francisco_camps_asiste_a_la_proclamacion_de_alberto_fabra-_5_abril_2011

L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, haurà de declarar el pròxim 24 de gener, imputat en el cas Valmor pel Jutjat d'Instrucció número 2 de València. Se li imputen els delictes de prevaricació i malversació de fons.

El cas Valmor investiga la compra de l'empresa Valmor Sports SL per una companyia de la Generalitat Valenciana, gràcies a la qual aquesta segona li condonava un deute a la primera de 14,6 milions d'euros alhora que assumia els 24 milions d'euros de deute que arrossegava Valmor Sports. Valmor Sports SL era propietat de Bancaixa, Jorge Martínez Aspar i Fernando Roig.

Per això, la jutgessa també ha citat a declarar en la mateixa jornada l'expilot Jorge Martínez Aspar per suposades irregularitats en l'organització dels grans premis d'Europa de Fórmula 1 que es van desenvolupar en la ciutat de València entre 2008 i 2012.

La jutgessa de la Fórmula 1 divideix el cas en dues peces

La magistrada, a petició de la Fiscalia Anticorrupció, investigarà en dues peces el cas de la Fórmula 1. En la primera peça instruirà les negociacions que es van dur a terme perquè la ciutat del Túria acollira les edicions de la Fórmula 1 i, en la segona peça, investigarà l'absorció del deute per part de la Generalitat de Valmor Sports SL.
Destacats