València passa a la fase 3 de la desescalada

Coneix tot el que es podrà fer, a partir del 15 juny, quan es faça efectiu el passe a la fase 3

Guardar

nueva-plaza-ayuntamiento
nueva-plaza-ayuntamiento

Les previsions s'han complit. València passa a la fase 3 de la desescalada a partir del pròxim 15 de juny. El canvi de fase obri noves possibilitats d'oci, però també mesures menys restrictives per a sectors culturals, comercials i de restauració.

Sens dubte, un dels grans anuncis és que, amb l'entrada en la fase 3, es permetrà la mobilitat entre les tres províncies del territori valencià, però a més, el president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha informat que parlarà amb altres comunitats autònomes limítrofes, que també es troben en fase 3, com Aragó, Balears, Múrcia i part de Castella – La Manxa i Catalunya, amb l'objectiu de permetre la mobilitat de la ciutadania entre elles.

Així mateix, s'eliminen totes les franges horàries per a passejar o practicar esport, i les reunions socials augmenten fins a les 20 persones tant en domicilis, com a l'aire lliure. En canvi, les activitats de turisme actiu i de naturalesa es permetrà per a grups de 30 persones i les visites guiades per a 20.

Això sí, l'ús de la mascareta continuarà sent obligatori, a partir dels sis anys, i sempre que no es puga mantenir la distància de seguretat que, fins que no s'arribe a la nova normalitat, continuarà sent de 2 metres. Les persones amb problemes respiratoris, dependents o amb discapacitat, que no tinguen autonomia per a poder posar-se o llevar-se la mascareta, no hauran de portar-la.

Respecte als vetlatoris i enterraments, es podran celebrar amb un màxim de 50 persones a l'aire lliure i 25 en espais tancats, i es permet l'assistència a locals de culte amb un aforament que augmenta fins al 75%. El mateix ocorre amb les noces, que es podran realitzar en espais a l'aire lliure o tancats, sempre que no se supere el 75% del seu aforament, o amb un màxim de 150 persones a l'aire lliure i 75 en locals tancats.

Quant al sector de l'oci i la restauració, la fase 3 permetrà ampliar les terrasses al 75%, amb una ocupació màxima de 20 persones per taula, i es permetrà el consum en barra, encara que garantint la distància de seguretat. A més, les discoteques i bars d'oci nocturn podran obrir amb un 33% de l'aforament, però sense fer ús de la pista de ball, mentre que les terrasses tindran el mateix aforament que la resta de bars.

Finalment, es permetrà l'obertura de les zones comunes als centres comercials amb un aforament del 40%, i en el cas dels hotels i allotjaments amb un aforament màxim del 50%.

Durant la fase 3, a més, es permetrà l'obertura de centres recreatius turístics, zoològics, com Bioparc, i aquaris amb límit d'aforament, de la mateixa manera que també ho faran casinos i salons recreatius, campaments i tallers d'estiu juvenils. A més, l'aforament dels cinemes, teatres i auditoris augmentarà fins al 50%, el mateix aforament que tindran les places de bous, recintes i instal·lacions taurines a l'aire lliure.

Destacats