Com anar a les platges de València: horari i normes de seguretat

L'Ajuntament de València ha aprovat una ordenança per a anar a les platges de València amb totes les garanties de seguretat

Guardar

playas
playas

Una de les grans preguntes de la desescalada ha sigut quan podrem anar a la platja. Doncs bé, des que la Comunitat Valenciana ha passat a la fase, es permet el bany en totes les platges, encara que mantenint una sèrie de mesures de seguretat. De fet, des de l'Ajuntament de València han aprovat una ordenança d'utilització de les platges i zones adjacents en la qual es recull el que es pot fer i el que no a les platges de València.

Per a començar, s'ha establit un horari en el qual actuarà el servei de socorrisme que serà de 10.00 a 21.00 hores per a les platges del nord, i d'11.00 a 19.00 hores per a les platges del sud. No obstant això, no serà l'única mesura. De fet, les platges tindran un aforament limitat per a garantir el distanciament social, que dependrà de la capacitat de cada platja i que, a més, estarà controlat per a evitar aglomeracions aquesta temporada.

Així mateix, serà necessari mantenir una distància de 6 metres entre ombrel·les, i de dos metres dins de l'aigua. D'aquesta manera, es recomana mantenir totes les pertinences dins de l'espai personal per a evitar perjudicar la resta de persones que acudisquen a les platges de València. Finalment, l'ordenança municipal recomana deixar, almenys, 6 metres lliures davant l'aigua.

Per descomptat, serà obligatori l'ús de calçat, xancletes o sandàlies per les passarel·les d'accés a la platja, i es permet la utilització de tots els serveis públics, ja que des de l'Ajuntament es desinfectarà periòdicament tant els banys com les papereres. Finalment, no es permetran els jocs de platja, com a pilotes o pales, ni en l'arena ni en la zona de bany.

Durant la fase 2 de la desescalada, les reunions socials s'han ampliat fins a 15 persones. D'aquesta manera, de moment, es podrà anar en grup a les platges de la ciutat, però, això sí, sense superar el màxim permés. I és que si tota la ciutadania compleix amb les normes d'higiene i seguretat, la Comunitat Valenciana podrà continuar avançant cap a la nova normalitat.

En aquest sentit, el regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que "volem traslladar des de València un missatge en positiu perquè pensem que tot funcionarà correctament, també amb el treball d'altres serveis municipals com el de neteja, el de desinfecció de dutxes i dels llavapeus que farà Cicle Integral de l'aigua o la vigilància i el control de seguretat a càrrec de la Policia Local". "Estem totalment preparats tots els serveis municipals perquè la gent puga gaudir de les platges", ha conclòs.

Destacats