"València no està en venda": Més de 100 associacions s'uneixen a la manifestació per a defensar l'horta

La manifestació eixirà a les 18.00 hores des del Parterre

Guardar

manifestacion
manifestacion

Més de 100 associacions s'han sumat a la manifestació 'València no està en venda" que aquest dissabte, 11 de maig, recorrerà els carrers del centre de la ciutat per a exigir la protecció del nostre territori, però també per a defensar el dret a l'habitatge. Així, diuen, "València i l'horta pateixen les conseqüències de polítiques que fan del territori i l'habitatge elements de mercaderia".

Així, amb la idea de defensar el territori i l'habitatge, la manifestació 'València no està en venda' eixirà dissabte que ve, a les 18.00 hores, des del Parterre. "No han comprés que el canvi climàtic el tenim damunt i eixa destrucció del territori i el creixement sense límit contradiuen la sostenibilitat. És necessari una reflexió sobre el model de ciutat i contemplar alternatives com la desclassificació del sòl o la regulació dels preus de lloguer", apunten des de l'organització.

I és que aquesta manifestació vol posar damunt de la taula projectes urbanístics que, en cas de tirar avant, afectarien bona part de l'horta valenciana, com l'ampliació de la V-21 "destruint 80.000 metres quadrats d'horta protegida i alqueries centenàries"; el centre comercial 'Puerto Meditarráneo', que "amenaçaria de destruir 4.700.000 metres quadrats del paratge natural dels Moles a Paterna"; l'aprovació de la ZAL del Port que "suposaria la destrucció definitiva de l'única possible connexió entre el parc del Riu Túria i el Parc Natural de l'Albufera; o els diferents PAI projectats, com el de Malilla o el de Benimaclet.

En aquest últim punt, la plataforma Cuidem Benimaclet presentava dilluns passat, a l'Ajuntament de València, 1.000 noves signatures, que se sumen a les 1.345 presentades el passat mes de desembre, per a exigir la paralització del PAI de Benimaclet desclassificant el sòl urbanitzable programat, evitant així la construcció dels nous edificis plantejats.

El PAI de Benimaclet, paralitzat des d'aproximadament 20 anys, es tornava a impulsar a la fi de 2018, amb la presentació d'un projecte que reflectia, entre altres aspectes, la construcció de dues torres de fins a 30 altures amb 1.350 habitatges – el 30% de VPO -. No obstant això, aquesta proposta no va ser molt ben acollida per diversos col·lectius del barri, com Cuidem Benimaclet, que va començar a mobilitzar-se, a través de manifestacions, assemblees informatives i recollides de signatures, per a aconseguir la seua paralització definitiva.

Cuidem Benimaclet, juntament amb altres associacions i col·lectius, es manifestaran aquest dissabte, a València, per a demanar que es protegisca l'horta enfront de l'especulació urbanística que, a més, "és la causant de la pujada dels preus de l'habitatge".

Activitats prèvies a la manifestació

Russafa. Parc Manuel Granero: activitats dins del Fes-et'n barri. Durant el matí.

Benimaclet. Plaça de Benimaclet: Menjar de pa i porta i taller de pancartes. Durant el migdia.

Cabanyal. Cabanyal Horta: Dinar popular. 14.30 hores.

Saïdia. Jardí de Morvedre: Taller de serigrafia, impressió de pancartes i jocs. 16.00 hores.

Ciutat Vella. Plaça del Carme: Taller de pancartes i lemes. 16.00 hores.

Destacats