Tots els bars de la Comunitat Valenciana hauran de tancar a les cinc de la vesprada

Les taules només podran ser ocupades per un màxim de quatre persones

Guardar

terraza ep
terraza ep

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la conselleria de Sanitat, Ana Barceló, han anunciat les noves mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana que entraran en vigor el pròxim 7 de gener, i s'allargaran fins al 31 de gener. Un dels sectors més afectats, sens dubte, és el de l'hostaleria i restauració. I és que s'ha establit el tancament de tots els locals a les 17.00 hores. No obstant això, si tenen servei de menjar a domicili, podran continuar desenvolupant la seua activitat. Així mateix, i malgrat que es manté el número de sis persones màxim en les reunions socials, les taules de bars i restaurants només es podran ocupar per un màxim de 4 persones. Una altra de les mesures que s'han comunicat aquest matí és la prohibició de fumar a les terrasses, encara que es puga mantenir la distància de seguretat.

Com a excepció, als hotels i àrees de servei que compten amb llicència per a oferir sopars, podran continuar desenvolupant la seua activitat. Finalment, en els municipis valencians confinats, els bars i restaurants hauran de romandre tancats durant tot el dia.

La Comunitat Valenciana està en risc alt per la incidència del coronavirus. De fet, en tan sols una setmana s'han produït 196 defuncions, mentre que, en les últimes dues setmanes, les hospitalitzacions han augmentat en un 52%. Davant aquesta situació, el Consell ha decidit endurir les mesures reduint al 30% l'aforament de tots els comerços; s'ha avançat el toc de queda a les 22.00 hores; i es limiten les noces a 15 persones en espais a l'aire lliure i a 10 en espais tancat.

Finalment, Puig ha anunciat que s'intensificarà el procés de vacunació. En aquest sentit, ha explicat que es conclourà la vacunació en residències entre el dilluns i el dimarts, i el pròxim 11 de gener començarà en Atenció Primària. L'administració de la segona vacuna en residències està prevista que comence el 21 gener.

Destacats