Taula al quadrat: Rita Barberá en escac?

Guardar

Rita Barbera
Rita Barbera

L'Ajuntament de València de l'era de Rita Baberá encara viu una autèntica odissea i això tot i no estar en el govern del consistori. El Cas Taula té a 9 dels 10 regidors del Partit Popular investigats per presumptes mossegades. Cada dia escoltem noves converses que, sens dubte, sorprenen fins al més devot. De fet en el propi si del Partit Popular de la Comunitat Valenciana se senten avergonyits. Així ho va reconéixer la portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles qui va indicar "Demanem perdó i denunciem aquestes actuacions".

No obstant això, cada dia el Cas Taula avança i les presumptes "mossegades" del 3% estan més que mai damunt de la taula. L'últim informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil assenyala el 'modus operandi' de Maria José Alcón, dona d'Alfonso Grau i en aqueixos moments, Regidora de Cultura de l'Ajuntament de València.

Però tots esperen el moviment definitiu en aquest cas, el colp de gràcia. La decisió del Tribunal Suprem és clau per a la imputació o no de Rita Barberá, ja que en trobar-se aforada, aquest tribunal és l'únic que pot decidir finalment sobre la seua condició d'investigada o no. Tot apunta al fet que la decisió es coneixerà quasi de forma imminent aquest pròxim mes de setembre segons fonts consultades per València Extra.

La Rambleta, la neteja de les Torres de Serrano i tot un autèntic entramat formen part d'aquesta operació. A més, cal no oblidar que aquestes presumptes "mossegades" van permetre no només lucrar-se a les persones que actualment són investigades sinó que també els va permetre jugar amb un capital addicional en les campanyes electorals.

València Extra estarà pendent d'aquesta decisió que, sens dubte, pot causar un autèntic xoc en el Partit Popular davant una de les seues figures més fortes, Rita Baberá. No oblidem que Barberá va ser alcaldessa de València durant 24 anys i amb àmplies majories absolutes. En plena recta final d'agost, fa molt "caloret" a la nostra terra però pot ser que setembre siga un mes d'intens "Caloret Taula".

Destacats