Sandra Gómez afirma que l'ATE del nou Mestalla "ja està morta"

El València CF se situaria a la vora de la causa de dissolució en cas d'anul·lar-se l'Actuació Territorial Estratègica

Guardar

nuevo-mestalla
nuevo-mestalla

El València CF s'acosta perillosament al precipici de la causa de dissolució després de la infructuosa reunió d'ahir entre el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president del club blanc-i-negre, Anil Murthy.

Després de la urgència en la petició per celebrar aquesta trobada per part del mandatari valencianista tot feia indicar que es presentaria al cap del Consell un pla que permetera prorrogar l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) i que mostrara una solució realista per a la construcció del nou Mestalla.

No obstant això, el representant de Meriton, empresa que disposa de la majoria accionarial del club, no va aportar absolutament cap document ni cap intenció real d'acabar les obres de l'estadi, parades des de fa 12 anys.

Aquest fet ha enfadat a les autoritats polítiques, que no entenen la deixadesa d'un tema clau per al futur de l'entitat. El mateix president Ximo Puig, a l'eixida de la reunió, va afirmar que "Meriton no té crèdit i la seua credibilitat està sota mínims en la Comunitat Valenciana". "No hi ha alternativa a complir la llei, estem en la mateixa situació que al setembre", va alertar el cap del Consell.

SANDRA GÓMEZ DEMANA "RESPECTE, SERIETAT I RIGOR" A MERITON

Per part seua, la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha mostrat el seu suport a les paraules del president Ximo Puig i ha advertit que "l'ATE ja està morta. No hi ha pla, no hi ha una direcció per a trobar una solució i complir els terminis".

L'edil secunda "totalment" les paraules del president i afirma que "des de les institucions tenim el deure d'exigir professionalitat, rigorositat i serietat, que és el que vaig trobar a faltar en la reunió d'ahir". "El president representa a totes les valencianes i valencians, a l'interés general, a l'interés públic i per tant cal ser més seriós i més professional que quan treballem l'àmbit privat", ha apuntat la vicealcaldessa.

Gómez considera que "cal donar valor a les institucions, no es poden demanar dues reunions sense oferir cap pla, cap eixida, cap solució en un tema en el qual totes i tots estem d'acord que és la necessitat de finalitzar les obres del Nou Mestalla".

Des de l'Ajuntament, ha continuat Gómez, "ja hem reiterat la nostra voluntat d'ajudar, però era necessari que els propietaris del club ens deixaren ajudar, la realitat?, després d'ahir és que no hi ha cap pla, cap direcció a trobar una eixida, una solució per a acabar amb el nou Mestalla". En eixa línia, la vicealcaldessa ha recordat que "ací estan les obligacions jurídiques i els terminis s'estan acabant", per tant, "des de l'Ajuntament de València mantindrem la posició que complisca l'ATE o que finalment es resolga".

Gómez recorda que "hem tractat d'ajudar, hem tractat de trobar una solució, però mai hem trobat a ningú darrere de la porta de la propietat del València CF". "Nosaltres hem tractat de trobar una solució de cara a acabar les obres del nou Mestalla, però mai hem trobat una resposta clara, signada, cronificada i treballada per part de la propietat", ha afegit.

nuevo_mestalla

POSSIBLE CAUSA DE DISSOLUCIÓ DEL CLUB

Segons la Llei de societats de capital, s'arriba a la causa de dissolució en una societat quan el patrimoni és inferior a la meitat del capital social. En el cas del València CF, el club de Mestalla té un capital de 21,5 milions i un patrimoni net de 41,5 milions. Si es resten als fons propis les pèrdues, pressupostades enguany en 26 milions, ix una xifra que ronda els 15 milions, quantitat que posa en perill la viabilitat de l'entitat perquè la meitat del capital social és de 10 milions.

En els comptes anuals del València CF es valora la pèrdua d'edificabilitat en més de 15 milions en cas de quedar-se sense l'ATE, per la qual cosa aquesta situació deixaria encara més tocada de mort la viabilitat del club.

ANIL MURTHY LAMENTA ELS "ATACS IRRESPONSABLES" DE PUIG

El president del València CF, Anil Murthy, s'ha mostrat molt crític amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per la qual cosa considera uns "atacs irresponsables" a Meriton, i li ha recordat que la responsabilitat que tenen amb l'entitat és la de "pagar els deutes bancaris" i que continuen "treballant en la cerca de solucions" per a concloure les obres del nou Mestalla.

El dirigent insisteix que actualment tenen "una responsabilitat financera per a sostenir el club en un any molt difícil" i també una responsabilitat "amb el projecte del nou estadi". "Endeutar el club sense vendre la parcel·la prèviament és irresponsable, suposaria repetir els mateixos errors del passat i probablement portar-lo a la fallida", adverteix.

"Arribats a aquest punt, hem de treballar tots junts per a buscar una solució global. Esperem que les institucions s'impliquen i ens ajuden a solucionar l'assumpte del nou estadi i no a l'inrevés, alimentant la incertesa entorn d'un projecte tan important per al València CF i la ciutadania amb paraules irresponsables", sentència la mà dreta de Peter Lim.

Destacats