Ribó valora que la Guàrdia Civil investigue l'incendi del Saler: "Ens alegra que haja pres mesures"

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat aquest dimarts que la Guàrdia Civil haja decidit obrir una investigació sobre l'incendi declarat el passat cap de setmana a la Devesa del Saler. "Ens alegra que haja pres mesures d'eixe tipus", ha afirmat el primer edil, que ha ressaltat també la preocupació mostrada davant aquest incident per les administracions central i autonòmica.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en l'acte de presentació del nou contracte de serveis de manteniment i neteja d'espais enjardinats i arbratge viari de la ciutat, preguntat per la investigació iniciada per la Benemèrita.

Agents de la Unitat de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (UPRONA) estan investigant l'incendi declarat aquest cap de setmana en El Saler, sobre el qual el portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, José Gosálbez, va difondre un vídeo que mostrava la fase inicial del foc. L'Institut Armat ha obert una investigació sobre aquest tema i està prenent declaració a diversos testimonis.

"Ens alegra" que la Guàrdia Civil "haja pres mesures d'eixe tipus. I som conscients que tant la Generalitat com el ministeri també s'han preocupat d'aquest tema", ha exposat Joan Ribó.

El responsable municipal ha comentat que el vídeo difós per Gosálbez "indica clarament que es va fer molt pocs segons després de començar l'incendi" i ha considerat que "si es va fer el vídeo tan ràpidament es pot pressuposar que igual es coneix" a l'autor.

Per part seua, el vicealcalde de la ciutat i edil d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que ha participat al costat de Ribó en la presentació del nou contracte de jardineria, ha qualificat de "particular" el citat vídeo i ha apuntat que "és sorprenent que es faça tan ràpid" una vegada s'ha declarat el foc. Ha agregat que ja ho determinarà la Guàrdia Civil.

Campillo ha censurat el "ridícul" que fan els grups "de la dreta" en el consistori valencià en dir que la Devesa del Saler "està desprotegida quan els dos incendis que s'han produït" recentment "es van acabar en minuts".

El titular d'Ecologia Urbana ha assegurat que "la prova més evident que està protegida és l'enorme i acceleradíssima capacitat d'extinció que té l'Ajuntament de València a la Devesa".

"Ja li agradaria a qualsevol ciutat d'Espanya tindre un parc de bombers en el bosc, com tenim nosaltres, i una xarxa d'hidrants que arriba a pràcticament tota la superfície de la Devesa, de manera que els bombers tenen disponibilitat d'aigua in situ en qualsevol punt" d'aquest paratge natural, ha afirmat.

"UN MITJÀ DE PREVENCIÓ"

Sergi Campillo, que ha assenyalat que "això de Vox és un món a part", ha indicat a la portaveu del PP a l'Ajuntament, María José Catalá, que "els canons d'aigua no són un mètode d'extinció d'incendis" sinó "un mitjà de prevenció" que genera "un tallafoc húmer sobre la vegetació per a ajudar a l'evacuació de les persones en cas d'un gran incendi a la Devesa".

Així mateix, ha explicat que "els canons d'aigua que es posaran a la Devesa no van en el lloc on es van produir els incendis" i ha lamentat que es parle "des del desconeixement".

El vicealcalde ha manifestat que la Devesa del Saler "està protegida perquè té un parc de bombers dins" i ha subratllat que aquest és "un cas únic a Espanya". Després d'això, ha demanat que es deixe de "fer el ridícul".

Destacats