Estos són els punts de recollida de productes de primera necessitat a València

El dissabte i el diumenge, València comptarà amb punts de recollida de productes per a les víctimes de l'incendi

Guardar

Incendi de l'edifici de Campanar a València
Incendi de l'edifici de Campanar a València

El barri de Campanar es bolca amb les persones afectades per l'incendi que es va deslligar, este dijous, en un edifici a València. Així, els veïns i veïnes han habilitat diferents punts de recollida de productes de primera necessitat per a ajudar a les víctimes. Es necessita roba, calçat, productes d'higiene i, sobretot, fan falta bolquers i roba de bebé. Així, estos són els punts de recollida a València en el següent horari:

  • Falla Maestro Rodrigo, en general Avilés, estarà este divendres, a partir de les 17.30 hores
  • Falla Hernández Lázaro, al carrer Vall de la Ballestera, de 17.30 a 21.00 hores.
  • Falla Escultor García Más, situada al carrer mèdic Ramón Tarazona, 2, de 17.30 a 21.00 hores.
  • Falla Olivereta Cerdà i Rico al carrer Olivereta, 7. L'horari és el divendres de 17.00 a 21.00 hores, i el dissabte de 9.00 a 13.00 hores.
  • Falla General Barroso - Litógrafo Pascual, a partir de les 18.00 hores.
  • Falla Manuel Arnau - Creu Coberta, al carrer Tomás de Villarroya, 8 en l'horari següent: divendres, de 18.00 a 20.00 h, dissabte de 10.00 a 14.00 hores i diumenge de 10.30 a 12.30 hores.
  • Falla Ingeniero José Sirera - Pío IX, al carrer de l'Enginyer José Sirera, 32, a partir de les 18.00 hores.

A més, l'Ajuntament de València, davant l'allau de solidaritat ciutadana, ha habilitat el correu [email protected] al qual es podran dirigir les propostes d'ajuda. Els serveis municipals valoraran les propostes de col·laboració i contactarà amb les persones o entitats interessades, si fora necessari, per a indicar-los la classe d'ajuda requerida i la forma més eficaç per a fer-la efectiva.

L'incendi en els dos edificis del barri valencià de Campanar, que deixa quatre persones mortes, 14 desapareguts i 15 ferits la vida dels quals no corre perill, és una de les tres grans tragèdies que ha viscut la ciutat de València en els últims 27 anys.

Les administracions públiques i empreses privades s'estan bolcant per a aportar el seu granet d'arena per a ajudar a totes les víctimes de l'incendi de Campanar. De fet, l'Ajuntament de València ja ha anunciat que reallotjarà als afectats en un edifici de 131 habitatges de propietat municipal, que va ser adquirit recentment pel consistori, i que ja es treballa amb l'empresariat valencià per al seu equipament; mentre que la Generalitat ha informat d'una bateria de mesures econòmiques i socials que es posaran en marxa de manera urgent.

Imatge de l'incendi de Campanar en València
Imatge de l'incendi de Campanar en València

Entre elles es troben ajudes de 6.000 a 10.000 euros per a fer front a les seues primeres necessitats estos dies; les famílies que desitgen llogar un habitatge comptaran amb ajudes d'entre 1.000 i 1.500 euros mensuals i les que vulguen adquirir un nou immoble tindran l'Impost de Transmissions Patrimonials al 0%; així com transport públic gratuït de la Generalitat i assistència psicològica permanent.

Quant a mesures socials, s'oferirà un servici d'assistència psicològic permanent per als pròxims mesos, més enllà de l'assistència psicològica urgent que es canalitza en estos moments a través de l'Ajuntament i Creu Roja.

Finalment, la Policia Nacional ha habilitat diversos punts a la ciutat de València – entre ells el CdT d'Albereda – per a recaptar informació i mostres d'ADN de familiars de les persones desaparegudes. Estos espais estaran oberts durant tot este divendres sense descartar que s'amplien a més dies en funció de l'evolució de l'incendi.

Arxivat a:

Destacats