València reallotjarà als afectats per l'incendi en un edifici de 131 habitatges de propietat municipal

L'Ajuntament de València està treballant amb empreses privades per a equipar els habitatges de l'edifici

Guardar

Edifici de Safranar on es reallotjaran els afectats
Edifici de Safranar on es reallotjaran els afectats

L'Ajuntament de València posa a la disposició de les persones afectades per l'incendi en Campanar un edifici de 131 habitatges de propietat municipal. Així l'ha aprovat este divendres la Junta de Govern Local. L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a informar de les mesures adoptades per a ajudar a les víctimes de l'incendi a València.

D'esta manera, les persones afectades seran reallotjades en este edifici que, recentment va adquirir el consistori valencià, i ja es treballa amb l'empresariat valencià per a equipar tots estos habitatges en el menor temps possible. Així mateix, Catalá ha avançat que ja està treballant, juntament amb la Generalitat Valenciana, per a aprovar una sèrie d'ajudes econòmiques. "Volem que les persones afectades no tinguen cap moment més d'incertesa perquè tenen una xarxa de servici públic al seu costat".

En este sentit, l'Ajuntament de València en coordinació amb la Delegació del Govern instal·laran, el pròxim dilluns, dia 26 de febrer, un punt d'atenció per a renovació del Document Nacional d'Identitat (DNI) i altres acreditacions que s'han perdut a conseqüència de les flames del foc.

L'Ajuntament de València ha establit a l'edifici de Tabacalera un punt d'atenció a les persones afectades per l'incendi de l'edifici de l'avinguda del Mestre Rodrigo. El punt estarà atés per personal funcionari especialitzat i s'ocuparà de gestionar els primers tràmits d'urgència que calguen. Igualment, l'Ajuntament ofereix en este punt atenció psicosocial per a tots els afectats que ho requerisquen. El punt operatiu està operatiu des de les 8:30 hores del matí.

A més, s'ha activat un segon punt d'atenció a les famílies de les persones que es troben desaparegudes. El punt d'atenció està situat al costat del lloc de comandament avançat i l'hospital de campanya instal·lat ahir a la vesprada. El punt està atés per personal especialitzat i ofereix informació, atenció administrativa i psicològica per a les persones que ho sol·liciten.

Preguntada pels actes fallers, la primera edil ha assegurat que "més endavant se celebraran els actes suspesos, però en estos moments l'ajuntament està centrat en el que és més important, l'atenció de les persones afectades per este incendi".

L'incendi de Campanar començava ahir al voltant de les 17.00 hores de la vesprada. Molt prompte, les flames del foc devoraven tot l'edifici. De moment, hi ha 15 persones ferides i 4 persones mortes. Respecte a les persones desaparegudes, es continua amb la cerca d'entre 9 i 15 persones, que podrien estar també mortes. Segons s'ha pogut avançar, entre les persones desaparegudes es troba una parella jove amb un bebé de tot just 15 dies i un xiquet d'entre 2 i 3 anys.

Arxivat a:

Destacats