El primer mercat ecològic de València comença a agafar forma

Arranquen les obres del primer mercat ecològic de València que vendrà productes de quilòmetre zero

Guardar

Mercat ecològic
Mercat ecològic

Arranquen les obres del primer mercat ecològic de València. Situat a Castellar-L'Oliveral, aquest mercat d'aliments agroecològics fomentarà la comercialització de productes de quilòmetre zero impulsant, així, "l'alimentació saludable, però també atenent una demanda veïnal que demanava una intervenció en aquesta zona", ha explicat el regidor de Comerç, Carlos Galiana.

D'aquesta manera, el mercat ecològic de València se situarà en un solar de més de 2.000 m² de la plaça de la Figuereta de Castellar-L'Oliveral, un poble del sud de València. A més, el mercat comptarà amb una coberta que protegirà el comerç dels productes de l'horta i que "serà flexible i compatible amb les necessitats de la ciutadania".

Es preveu que les obres tinguen una duració de nou mesos, per la qual cosa es podria obrir al públic en l'últim trimestre de l'any. Gràcies a aquesta actuació, la plaça de la Figuereta es transformarà en "una plaça multiús que disposarà d'espais que permetran acollir diferents actes i celebracions", ha assenyalat Galiana. Així mateix, comptarà amb zones de descans, així com jocs infantils i de socialització.

Projecte mercat ecològic de Castellar
Projecte mercat ecològic de Castellar

Aquesta proposta de mercat ja va rebre el vistiplau pel Consell Local de Comerç i el suport de la Regidoria de Pobles de València i d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta. Segons el projecte, elaborat per la cooperativa d'arquitectes Crearqció, "vincula l'horta i el mercat amb el poble i els equipaments de la zona, i fa compatible l'activitat comercial amb les necessitats d'espai públic del veïnat", ha conclòs el regidor de Comerç.

Pròxims mercats ecològics a València

El de Castellar no serà l'únic mercat agroecològic amb el qual comptarà la ciutat. De fet, es preveu la construcció de tres mercats més. La seua ubicació serà en la plaça de Benimaclet; al carrer Martínez Ferrando en el Pla del Remei; i al carrer Joaquim Benlloch, en el barri de Malilla. La idea és que aquests quatre mercats tinguen periodicitat setmanal.

Com ha volgut destacar el regidor Carlos Galiana, "es tracta d'un projecte que pretén promoure la comercialització dels productes de quilòmetre zero, amb productes portats directament pels agricultors des dels seus camps, un tipus de venda directa de llarga tradició en moltes ciutats europees i que a València completarà una xarxa de mercats d'aquesta mena de suport al sector eco-agrari i a l'economia de proximitat".

Arxivat a:

Destacats