La plaça de la Reina de València s'obrirà al públic a la fi de mes

Ja s'estan instal·lant els tendals que romandran a la plaça durant els mesos d'estiu

Guardar

Plaça de la Reina de València
Plaça de la Reina de València

Comença el compte arrere per a conéixer la nova imatge de la plaça de la Reina de València. Una de les actuacions de major envergadura que, al costat de les places del Mercat, Bruges i Ajuntament, conformaran un important eix per als vianants en ple cor de la ciutat. Serà a la fi d'aquest mes de juliol quan la plaça de la Reina s'òbriga al públic íntegrament, donant pas a 12.000 m² d'espai públic.

De moment, ja han arribat els tendals que proporcionaran ombra en la zona central de la plaça. Dissenyats per Tomás Llavador-Escario, aquests tendals només romandran a la plaça de la Reina durant els mesos d'estiu que, al costat dels polvoritzadors, ajudaran a combatre les altes temperatures. Així mateix, es plantaran un total de 115 arbres – s'han incrementat en un 70% – que contribuiran a generar més metres d'ombra al voltant de l'espai.

La futura plaça comptarà, a més, amb jocs infantils, fonts per a beure, contenidors soterrats, espais per a 900 seients, així com un nou aparcament públic subterrani, l'accés del qual se situarà als carrers confrontants i punts de recàrrega elèctrica.

Plaza de la Reina de València
Plaça de la Reina de València

Destaca també la posada en valor dels elements patrimonials de la plaça, com el Micalet o la Catedral de València. En aquest sentit, la plaça s'ha dissenyat per a aquesta fi, de manera que no sols el Micalet podrà veure's des de qualsevol punt de la plaça, sinó que qualsevol persona que creue per aquesta nova plaça podrà veure per on passava l'antiga muralla romana, gràcies a la instal·lació de senyalització, a més d'altres símbols del passat com les vies de tramvia del segle XX.

Quant al paviment, s'ha optat per utilitzar pedres de deu centímetres de gruix que evitaran les relliscades. Tot un encert, ja que la mateixa Associació de Comerciants del Centre Històric han demanat que s'utilitze en la remodelació definitiva de la plaça de l'Ajuntament per ser, a més, un material de fàcil manteniment.

La inversió total d'aquesta actuació ha ascendit als 12,3 milions d'euros, després que la Junta de Govern Local aprovara, el passat mes d'abril, la modificació del contracte d'obres amb un import d'1.638.830,15 euros (IVA inclòs). I és que la troballa de restes arqueològiques, unit al mal estat de conservació de l'aparcament subterrani – molt pitjor de l'estimat en un primer moment – va obligar l'Ajuntament de València a augmentar tant el pressupost, com el termini de les obres en tres mesos. Ara, la intervenció en la plaça de la Reina encara la recta final.

Destacats