Comerciants del centre de València demanen per a la nova plaça de l'Ajuntament un paviment més net que el de la plaça del Mercat

Així mateix, advoquen per incloure arbratge autòcton i eliminar arbustos per a no dificultar una possible evacuació de la plaça

Guardar

Proposta Abril plaça de l'Ajuntament de València
Proposta Abril plaça de l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ja ha presentat les cinc propostes finalistes d'entre les quals eixirà el projecte definitiu per a la futura plaça de l'Ajuntament. Abril, Batega València, Dosel Climático, Llenç 365 i Re-Natura són les propostes seleccionades que estan exposades tant a la web del consistori, com a la mateixa plaça.

Així, l'Associació de Comerciants del Centre Històric ja han fet una primera avaluació dels projectes presentats, i han realitzat una sèrie d'aportacions, com mantenir el pas de l'EMT i taxis – una petició que es durà a terme, ja que cap dels projectes proposa una peatonalització completa de l'espai – o incorporar arbratge autòcton en comptes d'utilitzar tanques de bosc baix, com es planteja en algunes de les propostes, ja que considera que dificultaria l'evacuació de la plaça. En aquest sentit, i pels mateixos motius, també han descartat escenaris.

Quant al paviment, l'associació de comerciants reclama un material més net que l'utilitzat a la plaça del Mercat i Bruges, ja que asseguren que "absorbeix tota la brutícia que queda incrustada i deteriora l'aspecte de la plaça". D'aquesta manera, tampoc consideren bona la idea l'opció de combinar rajola amb gespa pel manteniment que requeriria. Així, proposen un tipus de paviment similar al de la plaça de la Reina.

Finalment, han assenyalat la necessitat d'instal·lar arquetes amb les connexions de llum per a evitar cablejats pel sòl; mantenir la font i l'estàtua de Vinatea, encara que podria reubicar-se; així com situar els llocs de flors tenint en compte les connexions amb la càrrega i descàrrega.

El passat 23 de juny començava el procés de participació ciutadana per a la realització d'al·legacions sobre les cinc propostes seleccionades. En l'última fase, els finalistes tindran un termini de 45 dies – fins a l'1 d'agost – per a presentar la documentació i desenvolupar l'avantprojecte amb la incorporació de les idees sorgides del procés de participació ciutadana.

Destacats