El València CF treballa per a obrir el nou Mestalla l'estiu de 2025

Des del club afirmen "estar llestos" per a solucionar "tots els problemes" i garanteixen la construcció de l'estadi

Guardar

Obres del Nou Mestalla
Obres del Nou Mestalla

L'estiu de 2025 podria ser la data en la qual finalitzaria el serial del nou Mestalla. Després d'un capítol més d'aquesta història, tot apunta que, ara sí, la solució podria estar més prop de ser una realitat.

Després de la ronda de reunions amb les institucions en les quals la representant del màxim accionista del València CF, Layhoon Chan, s'ha vist les cares amb Ximo Puig, Joan Ribó i Sandra Gómez, des del club garanteixen que solucionarà "tots els problemes" per a acabar el nou estadi, i remenen la data de l'estiu de 2025 per a la seua inauguració en el cas que es concedisca la llicència per a acabar les obres "com més prompte millor".

La representant defensava el projecte presentat pel València CF després de l'acord aconseguit aquest dijous amb l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, per a desbloquejar la construcció del futur estadi del club esportiu que implica acceptar que el nou Mestalla dispose inicialment d'un aforament de 66.000 persones ampliables a 70.000.

Una proposta que Layhoon definia, divendres passat, com a "raonable i intel·ligent", una solució "equilibrada" que no acaba de convéncer, no obstant això, a la vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez. L'edil afirmava en xarxes socials que l'hemeroteca d'incompliments de Meriton, empresa que aglutina la majoria accionarial del club, "em porten a dir que fins que no hi haja estadi no hi ha acord".

En aquest sentit, l'edil recordava les quatre condicions imposades, després de la pròxima caducitat de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE), perquè el club obtinga unes noves condicions similars: "complir amb l'aforament de 70.000 espectadors, un poliesportiu en condicions per a Benicalap, un estadi en condicions per a l'afició amb serveis per a ells i una seu social per al club".

L'alcalde de València, Joan Ribó, amb Lay Hoon
L'alcalde de València, Joan Ribó, amb LayHoon

Inauguració a l'estiu de 2025

Layhoon Chan assegurava el divendres que el club compta amb els recursos suficients per a acabar les obres, ja siga bé "amb els préstecs del CVC o través de tercers". Una posició que demostra, al seu judici, el fet que Meriton "ja ha aportat més del que es va comprometre" quan va adquirir el València CF.

Com va anunciar aquest passat dijous Ribó, el València CF s'ha compromés a acabar el nou Mestalla per a la temporada 2025/2026, i "podria obrir a l'estiu de 2025 si es concedeix la llicència al més prompte possible", amb un aforament de 66.000 persones, ampliables fins a les 70.000 "per fases" i en un termini màxim de cinc mesos.

Així, les 66.000 places es podrien ampliar a 4.000 més en un termini de cinc mesos i sense afectar el calendari de partits. Això permetria acollir esdeveniments esportius de primer nivell com, per exemple, la Copa del món, una competició per a la qual el club ha mostrat a la Federació de Futbol el seu interés. L'estadi, a més, estarà "totalment equipat" per a la categoria 4 de la UEFA i tindrà un cost superior als 4.000 euros per seient, més que el Wanda Metropolitano (3.500) i San Mamés (4.000).

La construcció s'allargaria entre 30 i 34 mesos a partir que s'entregue la llicència.

A més, el club ha acordat amb l'Ajuntament que siga aquest últim qui construïsca el poliesportiu de Benicalap i el club serà qui pague el seu cost, que serà de 6,9 milions d'euros.

Per tot això, ha defensat que el València està "preparat". "Encara no estem en el final, però sí en un camí molt positiu", ressaltava.

En aquesta línia, la representant de l'entitat esportiva subratllava que el compromís de Meriton amb la finalització de l'estadi "no ha canviat en els últims huit anys" i ha remarcat que el màxim accionista està "compromés diàriament perquè el club continue avant". "Fa més de 15 anys es va començar a edificar l'estadi sense diners i sense ser el club propietari dels terrenys", ha apuntat.

Arxivat a:

Destacats